+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: CHP'li Çankaya Belediye Başkanın Rüşvet İtirafları

  1. #1
    Müdakkik Üye elips - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    686

    Standart CHP'li Çankaya Belediye Başkanın Rüşvet İtirafları

    CHP'nin kalesi Çankaya Belediyesi, Başkan Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvet itiraflarıyla çalkalanıyor. Yaptığı telefon görüşmelerinde belediyedeki rüşvet çarkını anlatan Eryılmaz, dinleyenleri şoke etti.Eryılmaz, dün akşam bir televizyon kanalında yayınlanan ses kaydında CHP'li Meclis üyelerinin kendisinden tehditle rüşvet aldığını itiraf ediyor. Eryılmaz, 'yamyam' dediği partilileri, "Bugün ne götürürüm" derdi içinde olmakla suçluyor ve "İş, miş bakamıyorum." diyor.

    CHP'li Belediye Başkanı, Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği parasal desteği de açıklıyor. Eryılmaz, "Bak şimdi Balbay'a (Cumhuriyet Ankara temsilcisi) 100 milyar ödememiz lazım; yok çıkmadı adamlardan gazete alıyoruz, ilan veriyoruz, yazı yazıyoruz. Kolay değil gazete." ifadelerini kullanıyor.

    CHP Genel Merkezi'ni, seçim sonrası protesto eden muhaliflerden çöp kamyonlarıyla koruyan ve Cumhuriyet Gazetesi'nin binası için yaptığı yardımlarla gündeme gelen Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Başkent'in göbeğindeki rüşvet çarkını deşifre etti. Eryılmaz'ın belediyeden ihale alan firmalara koyduğu 'şartları' ve imara açılacak arsalar için oylamaya katılan CHP'li meclis üyelerine ne kadar rüşvet verdiğini itiraf ettiği bir ses kaydı çıktı ortaya. Söz konusu kayıtlar dün akşam Kanal 7 Televizyonu'nda yayınlandı.

    Eryılmaz, telefonla konuştuğu kişiye belediyeyi hangi şartlarda yönettiğini, rüşvet pazarlıklarını, meclis üyelerine ödenen rüşveti nasıl temin ettiğini, firmalara malları nerelerden almaları konusunda yaptığı müdahaleleri ayrıntılı bir biçimde açıklıyor. Başkan Eryılmaz, meclis üyesi arkadaşlarını 'bugün ne götürürüm' derdi içinde olmakla suçlarken, onlar hakkında 'yamyam' ve 'p..t, p..nk' gibi ağır ifadeler kullanıyor. Muzaffer Eryılmaz'ın anlattığına göre meclis üyeleri, rüşvet olarak sadece para istemiyor. Bu kişilere belediye başkanı tarafından 75 bin dolar tutarında 50 tane laptop hediye edilmiş. "24 ile 25 arasında ben onlara para dağıtacağım." diyen Eryılmaz, isteklerini yapmadığı zaman tehdit edildiğini ifade ediyor.

    Zaman zaman CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la korkutulmaya çalışıldığını söylüyor. Meclis üyelerinin her dosyanın üstüne 'atladıklarını' önesüren Eryılmaz, içinde bulunduğu durumu şu sözlerle dile getiriyor: "Ben şimdi bunlara para bulmak için 50 takla atıyorum. Bugün tavacı ne o, Recep usta diye bir i... var. Ondan 100-150 milyar rüşvet getirecekler, bu x belediye meclis üyelerine verilecek." Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, işi gücü bırakıp CHP'li belediye meclis üyelerini ikna etmeye koyulduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Allah'ım şaştı, iş miş bakamıyorum." Başkan Eryılmaz, kendi işçileri hakkında da şu bilgileri veriyor: "Personel dediğin yani TİP'çi, TİSİP'li, ÖDP'li, EMEP'li, DEHAP'lı personel. Biz CHP'liyiz."

    Başkan Eryılmaz, ses kayıtlarında Cumhuriyet'e yaptığı parasal desteği de açıklıyor. Gazeteye dağıtım yardımı ve ilan verdiklerini belirten Eryılmaz, "İsteklerine hayır desem küstüm gittim diyor falan; öyle p..t p...nk'le uğraşıyoruz. Bak şimdi Balbay'a (Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay) neredeyse 1-1,5 aydır ödeyeceğiz. 100 milyar ödememiz lazım; yok çıkmadı adamlardan gazete alıyoruz, ilan veriyoruz yazı yazıyoruz. Kolay değil gazete." şeklinde konuşuyor.


    (ZAMAN)

  2. #2
    Ehil Üye Fehim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Yaş
    61
    Mesajlar
    1.866

    Standart

    "Fazilet hissi insanda Allah korkusundandır"

  3. #3
    Müdakkik Üye elips - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    686

    Standart Çankaya'da İşçiler Ayaklandı

    Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın belediye meclis üyelerini kastederek, ''Yamyamlara para ayarlamaktan iş yapamaz hale geldik'' şeklindeki ses kaydı basına yansımasının ardından gözler belediye çalışanlarına çevrildi.

    Uzun bir süredir DİSK/Genel İş Sendikası'na bağlı Çankaya Belediyesi işçileri, paralarını alamadıkları gerekçesiyle Eryılmaz'ın başkanlığını yaptığı belediyeyi protesto ederek greve gidiyordu. Ramazan Bayramı'na da haklarını tam olarak alamadan girdiklerini ifade eden işçiler, iddia edilen telefon konuşmasında Eryılmaz'ın Meclis üyelerini tatmin edebilmek için ne tür bir çaba sarfettiğine şahit olmanın şokunu yaşıyor. ''Belediye başkanı yamyamlara para ayarlamak için koşturacağına işçisine sahip çıksın'' diyen belediye işçileri, bayram tatili nedeniyle ara verdikleri eylemlerine bayramdan sonra daha iyi hazırlanarak devam edeceklerini bildirdiler.

    Bu arada medyanın Belediye Başkanı Eryılmaz ile ısrarlı bir şekilde görüşme talepleri karşısında Çankaya Belediyesi Basın Müşavirliği; başkanın yazılı açıklamadan başka şu anda bir açıklamada bulunmayacağını, başkanlığa gelmediğini ve gelmesinin de beklenmediğini, kendilerinin dahi Eryılmaz'a ulaşmakta güçlük çektiklerini söyledi.

    Eryılmaz'ın iddia edilen ses kaydında, ''Tavacı Recep'ten meclis üyeleri için 100 milyar gelecek'' ifadesinde bulunduğu Tavacı Recep Usta Et Lokantası'nın sahibi Recep Budak, İstanbul'da olduğunu ve dönüşte konuyla ilgili açıklamada bulunabileceğini ifade etti. Recep Usta'nın Küçük Esat'taki lokantası Çankaya Belediyesi tarafından uygunsuz yapılaşma ilan edilerek bir süre önce tartışmalı bir şekilde yıkılmıştı. Küçük Esat'taki lokantasını kaybeden Recep Usta daha sonra Hoşdere'ye bir lokanta açmıştı.


    aktifhaber
    changeTarget(document.getElementById("news_content "))

  4. #4
    Müdakkik Üye elips - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    686

    Standart CHP'li Eryılmaz'ı Sav'cılar sızdırmış

    Önder Sav ekibinin, Baykal'ın adayı Eryılmaz'ın yerine Çankaya'da kendi adaylarının şansını arttırmak için rüşvet kasedini sızdırdığı iddia ediliyor.

    CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvet itirafları gündeme bomba gibi düşerken, Eryılmaz'ın kayıtların nasıl elde edildiği de merak konusu oldu. Kulislerde bu ses kaydının CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın ekibi tarafından elde edildiği konuşuluyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adayı olan Eryılmaz'a, Sav'ın ekibi karşı çıkıyordu. Sav'ın ekibinin Eryılmaz'ın ses kasetini ortaya çıkartarak, bundan sonraki yerel seçimlerde kendi adaylarına şans vermeyi planladığı belirtiliyor.


    Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın, Çankaya Belediyesi'nde yapılan yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla ilgili ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. Eryılmaz, ses kaydında CHP'li belediye meclis üyelerine her ay 100 ile 150 milyar rüşvet verildiğini, CHP'li meclis üyelerinin işe gelirken sadece rüşvet düşündüğünü, bunların yamyamlara benzediğini ileri sürmüştü. Ankara kulislerinde, Sav'ın ekibinin Eryılmaz'la ilgili hesaplarının 28 Mart 2004 seçimler öncesine dayandığı ifade ediliyor. 28 Mart 2004 seçimleri öncesinde Çankaya Belediye Başkanı adaylığı için CHP içinde çok çetin bir çekişme oldu.

    CHP'de 11 kişi Çankaya Belediye Başkanı olabilmek için aday adayı oldu. O zaman CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Eşref Erdem ve CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız, Levent Gök'ün Çankaya Belediye Başkanı adayı olmasını isterken, Önder Sav ise ısrarla Tekin Bingöl'ün aday olmasını istedi. Ancak Eryılmaz, CHP Genel Başkanı Baykal'a yakınlaşarak, hem Gök'ü hem de Bingöl'ü eleyerek Çankaya Belediye Başkan adayı oldu. Sav ekibinin 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde Eryılmaz'ın tekrar aday olmaması için, uzun süredir Eryılmaz ile ilgili yaptığı hazırlıkları uygulamaya başladığı belirtiliyor. Sav ekibinin Eryılmaz'ın yolsuzluklarını çok iyi bildiği için Eryılmaz'ı bu konuda konuşturduğu ve bunu kaydettiği ve bunu basına yansıttığı belirtiliyor.

    Sav'ın ekibi ipini çekti
    Eryılmaz, ses kaydıyla ilgili her ne kadar montaj yapılmış dese de, kayıttaki seslerin kendisine ait olduğunu kabul ediyor. Eryılmaz'ın bu itirafları CHP'lilerin bulunduğu bir dost ortamında dile getirdiği belirtiliyor. Bu ortamda CHP Genel Sekreteri Sav'ın ekibinde bulunan bazı kişilerin bu itirafları kayda alarak daha sonra basına verdikleri belirtiliyor.

    Yeni Şafak

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. CHP'li Başkanın İmam Rahatsızlığı
    By Nil Sultan in forum Gündem
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 04.10.08, 19:46
  2. Şener'e 500 Bin $ Rüşvet
    By Nil Sultan in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 21.08.08, 17:31
  3. Bahşiş ve Rüşvet ?
    By alanyali in forum Fıkıh
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 27.02.08, 23:04
  4. İki Başkanın İlginç Benzerlikleri
    By şakirt04 in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 16.09.07, 16:55
  5. Atam Türban Seneye Çankaya'da Diyorlar
    By EnVaR in forum Gündem
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 31.10.06, 22:59

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0