Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapılan iftiralar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirterek, "Bu ülkeyi şimdiye kadar kim, nasıl söğüşlemiş benim halkım bilsin, öğrensin." dedi. Tarihi Moda Restoranı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından içki yasağı uygulandığı iddiasıyla yapılan protestolara da değinen Erdoğan, asıl mahalle baskısının içkiyi içmeyene yapıldığını dile getirdi.

AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı tarafından Green Park Otel'de verilen iftar yemeğine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, ilçe teşkilatı üyeleri ve partililer katıldı. Erdoğan'ın salona girişini partililer sevgi gösterileriyle karşıladı.

İftar yemeğinden sonra partililere hitaben konuşan Başbakan Erdoğan, yardımlaşma ve dayanışma duygularının üst düzeyde olduğu Ramazan ayının Türk halkına ve bütün insanlığa hayır getirmesi temennisinde bulundu.

"BU ÜLKEYİ KİM, NASIL SÖĞÜŞLEMİŞ HALKIMIZ BİLECEK"

Türkiye'de son 6 yılda yapılan yatırımlarla ekonomide yaşanan büyümeler hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, bu sayede Türkiye'nin itibarının da arttığını ifade etti. "Bizim aka kara, karaya ak diyen siyasetle işimiz yok" diyen Başbakan Erdoğan, "Bizim Türkiye'nin meselelerine değil kendi meselelerine, çıkarlarına odaklanan siyaset anlayışıyla da işimiz olmadı, olmayacak. Biz işimize bakacağız. Biz hizmet üretmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin meselelerine çözüm üretmeye, Türkiye'yi büyütmeye soframızdaki ekmeği büyütmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi endişesi olmasın. Bizi çatışma minderine, kavga minderine çekmek isteyenler oldu. Bu gün de var yarın da olacak. Asla aldırmayacağız, gülüp geçeceğiz ama hadlerini de bildireceğiz." şeklinde konuştu.

Felsefelerinde "Bir yanağına tokat atana diğer yanağını çevir" mantığı olmadığını belirten Erdoğan, bunu bilmeyenlerin gerçeği anlayacağını söyledi. Erdoğan, "Bilmeyenler bilecek gerçeği. Bu ülkede bu güne kadar bu ülkenin imkanları nasıl söğüşlenmiş, kimler tarafından söğüşlenmiş, benim halkım milletim bunu bilsin, öğrensin. Sanılmasın ki, iftiralar karşısında, yalanlar, haksız ithamlar karşısında sessiz kalacağız. Asla! Gereken cevabı vereceğiz. Hakikati ortaya koyacağız. Herkesine gerçek niyetini milletimiz nezdinde belirgin hale getireceğiz ve yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında Moda'da İBB tarafından restore edilerek işletmeye alınan Tarihi Moda Restaurantı'nda içki yasağı uygulandığı iddialarıyla yapılan protestolara da değinerek, asıl mahalle baskısının "Ben içmiyorum, sen iç" diyenlere yapıldığını söyledi. Erdoğan, Kadıköy İlçe teşkilatı üyelerine bu tür kavga ve polemiklere karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Yapılan protestoları sert bir dille eleştiren Erdoğan şöyle konuştu: "Bunlar hayatı o şişenin içerisinde görenler. Bizim hayatımız o kadar basit değil. Biz hizmet ediyoruz. Bu ülkede hizmeti verirken hedef saptırması yapanlara, hedefi doğru tayin edin diyoruz. Orada belediyemiz güzel bir hizmet vermiş, şık bir hizmet vermiş, içine girilemez hale gelmiş olan bir yeri gayet güzel bir restorasyondan sonra İstanbul'a Kadıköy'e kazandırmış. Sen bunu gölgelemeye çalışıyorsun insaf, el insaf, Ondan sonra bununla ilgili kendine göre gösteri yapıyorsun. Meydan boş, gösteri yapabilirsin, bizim de bu gösterilere aldırış edecek halimiz yok. Biz yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

İçki içmek isteyen vatandaşlara kimsenin diyecek bir şeyinin olmadığının altını çizen Erdoğan, "Vatandaşın bir kısmı içiyor mu buyursun içsin. Bir kısmı da içmiyorsa bırak da içmesin. Seni niye rahatsız ediyor. İşte asıl mahalle baskısı bu ülkede 'Ben içmiyorum, kardeşim sen buyur iç' diyenlere yapılıyor. Sıkıntı burada. Ben beyefendiye diyorum ki 'sen iç, ben içmeyeyim'. Yok 'sen de bir kadeh tokuştur' kafaya bak ya. Ben mecbur muyum sen tokuşturuyorsun diye tokuşturmaya. Beyefendi köşesinden bana akıl veriyor. Ne kadar kıymetliyse sen kendine sakla onu, bırak da biz de yolumuza devam edelim, yapacak çok işimiz var. Kaybedecek vaktimiz yok." diye konuştu.

"YEREL SEÇİMLERDE HEDEF HEM ATAŞEHİR HEM DE KADIKÖY"

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Erdoğan, kalan 6 aylık sürede partililerin tek tek bütün seçmenlere ulaşmasını istedi.

Ataşehir'in Kadıköy'den ayrılarak ikinci bir ilçe olacağını hatırlatan Erdoğan, partililere hedef olarak, bu iki belediyeyi de AK Parti'ye kazandırmayı gösterdi. Erdoğan, "Bu başarıyı sizden bekliyorum. Ama tabi kuru kuru alacağız demekle olmaz. Planlı çalışmayla olur ve çalışacağız." ifadelerini kullandı.

habervaktim