+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: Rusya'da Kuran'ı Anlama Zamanı

  1. #1
    Müdakkik Üye ahmetmustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Bulunduğu yer
    Connecticut, USA
    Mesajlar
    734

    Standart Rusya'da Kuran'ı Anlama Zamanı



    Rusya'da yaşayan Müslüman sayısının yaklaşık 20 milyon kişiyi bulmasına rağmen Müslümanlar'ın çoğunun Kuran bilgilerinden hiçbir nasibi olmadığını ve çevredekilerin yanlış davranışlarının Kuran'ın emri olduğu şeklinde algılandıklarını belirten Rus yazar, kitabının başlıca amacının da böyle sözde Müslümanlar'dan etkilenerek İslam'a karşı sert tavır sergileyen Rus politikacı ve aydınlara gerçek İslam'ı anlatmak olduğunu söylüyor.

    Kuran'ın Rusya'da doğru anlatılması durumunda Ortodoks halkın büyük çoğunluğunun severek İslam dinini kabul edeceğine inandığını belirten Yuriy Mihaylov, "Zira İslam dini Hıristiyanlıktan farklı olarak insanın sosyal hayatta da çok aktif olmasını emrediyor. İslam dininde çelişkili hiçbir şey yoktur. Kuran'ın gerçekten yüce yaratıcı tarafından insanlara gönderildiğini ve Muhammed'in de son peygamber olduğunu kabul etmek gerekiyor" dedi.

    Rusya'da insanların çoğunun manevi bir boşluk içinde yaşadığını ifade eden Rus yazar, "Ortodokslukta aradıklarını bulamayanlar çeşitli tarikatlara üye olmakla manevi kurtuluş yolunu bulmaya çalışıyorlar.

    Halbuki kendilerini tarikata kaptıranların durumları artık kimseye sır değil. Bazı Ortodoks liderleri beni halkın dini inancını değiştirmek teşebbüsüyle suçluyor. Benim böyle bir hedefim yok. Ama neden Rus insanına Kuran anlatılmasın? Benim hedefim insanlarımızın İslam hakkında gerçek bilgileri edinerek doğru tercih hakkına sahip olmalarına katkıda bulunmaktır. İslam hakkında doğru bilgisi bulunan ve Ortodokslukta aradığını bulamayanların kesinlikle tarikatlara değil, bu dine yönelerek topluma faydalı birer insan haline geleceklerinden eminim" şeklinde konuştu.

    "Kuran'ı Anlamak Zamanı" kitabının öncelikli olarak Rus devlet yöneticileri, politikacılar ve Rus aydınlara hitaben yazıldığını belirten Yuriy Mihaylov, "Kitabıma çok büyük ilgi var. Değişik kesimlerden ve yurtdışından teşekkür mektupları alıyorum. Bu işi devam ettirmekte kararlıyım. Maalesef 2-3 bin dolardan aşağı maaşla eleman çalıştırmanın artık neredeyse imkansız hale geldiği Moskova'da faaliyet göstermenin finansal zorlukları bulunuyor. İslam dünyasının başlattığımız bu projeye daha büyük ilgi göstereceğini ve destekleyeceğini ümit ediyorum" diye konuştu.

    2000 yılında kurduğu Ladomir yayınevinin ağırlıklı olarak devlet yöneticileri ve politikacılara yönelik yayınlar bastığına ve Rus aydınları arasında büyük rağbet gördüğüne de dikkat çeken Mihaylov, "İslam dini hakkında bazı Arap ülkeleri, İran ve Türkiye gibi ülkeler de Rusça kitaplar basarak burada dağıtmaya çalışıyor. Halbuki bu kitaplar dikkatle incelendiğinde bunların Ruslar'a değil kendi halklarına yönelik yazıldıklarını görüyoruz. Bu kitapların kabaca Rusçaya çevirilerini okumak Puşkin ve
    Dostayevski'nin eserlerini okumaya alışık olan Rus aydınları dehşete düşürüyor. Ladomir yayınevi olarak farkımız da İslam ve Kuran'ı Rus aydınlara anladıkları dilde anlatmaktır. Zira İslam Peygamberi bir hadisinde de 'İnsanlarla onların düşünme yeteneklerine göre konuşun' buyuruyor" diye kaydetti.

    Kuran'ın şimdiye kadar yapılmış tüm Rusça çevirilerinde çok ciddi hatalar yapıldığını ve dil bilgilerinden yoksun acemi tercümanlar tarafından kaleme alınan bu çevirileri yürek ağrısıyla incelediğini belirten Mihaylov, "Ladomir yayınevi olarak önümüzdeki yıl Kuran'ın Rusça çevirisini de piyasaya sunacağız" dedi.

    (İHA)
    • Ey alem-i İslam! Uyan,Kur'an'a sarıl,İslamiyete maddî ve manevî bütün varlığınla müteveccih ol...Tarihçe-i hayat
    • Ümitvar Olunuz; Şu İstikbal İnkılabâtı İçinde En Yüksek Gür Sada,İslamın Sadası Olacaktır!...Tarihçe-i Hayat
    • İnsandaki en tehlikeli damar ENANİYET damarıdır.Ve en zaif damarı da odur.Onu Okşamakla çok fena şeyleri yaptırabilirler...Mektubât
    • İlgi, Bilgiden Ziyade Önemlidir.




  2. #2
    acizizfakiriz
    Guest acizizfakiriz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    Ne güzel hizmetler oluyor ya dünyan?n dört bir taraf?nda.. maşallah..teşekkürler....
    Konu acizizfakiriz tarafından (20.08.07 Saat 08:59 ) değiştirilmiştir.

  3. #3
    Dost MEVLANA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    3

    Standart

    BU TÜR GÜZEL HABERLER ?NSANI SEV?NCE BOĞUYOR ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ?M.

  4. #4
    Ehil Üye Şahide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    9.193

    Standart



    BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI, MUSTAFA SUNGUR DA HAZIR BULUNDU

    Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Müftülüğü, Moskova Belediyesi ve İslâm Konferansı Teşkilâtı ile birlikte “Rusya ile İslâm Dünyası: İstikrar İçin Ortaklık” adlı konferans düzenledi. Moskova’da gerçekleşen ve binden fazla katılımcının yer aldığı uluslararası konferansta Bediüzzaman’ın talebelerinden Mustafa Sungur da hazır bulundu.

    RUSYA MÜFTÜSÜ GAYNUDDİN: “İSLÂM DÜNYASININ AYRILMAZ BİR PARÇASIYIZ”

    Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Gaynuddin, 23 milyon Müslümanın yaşadığı Rusya ile İslâm dünyasının ilişkilerinin gelişmesinin dünyanın yararına olduğunu belirterek, “Sovyetler Birliği döneminde felç olan Rusya Müslümanları Sovyetlerin dağılmasının ardından rahatlamaya başladı. Rusya, İslâm dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

    Rusya, İslâm dünyasının ortağı

    Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in Moskova Merkez Camii’ni ziyaret etmesinin ardından Rusya, İslâm dünyasına yönelik açılımlarına devam ediyor. Kremlin, 23 milyon Müslümanın yaşadığı ülkede İslâm dünyası ile kurulacak bağların Rusya’nın uluslar arası alanda gücünü arttıracağının farkında. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Müftülüğü, Moskova Belediyesi ve İslâm Konferansı Örgütü birlikte “Rusya-İslâm Dünyası: İstikrar İçin Ortaklık” adlı konferans düzenledi. Moskova’da gerçekleşen binden fazla katılımcının yer aldığı uluslar arası konferansta Rusya-İslâm dünyası ilişkileri yeni bir boyuta taşındı.

    Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov kendisini ‘mücahid’ olarak tanımlarken, Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski’nin konuşmasına ‘Besmele’ ile başlaması büyük alkış topladı. Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov, Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, İnguşetya Cumhurbaşkanı Yunus-Bek Evkurov, Başkırdistan Cumhurbaşkanı Murtaza Rahimov, çok sayıda ülkeden müftü, din adamı ve siyasetçiler konferansa katıldı. Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin yaşayan talebelerinden Mustafa Sungur da konferansa Devlet Başkanı Medvedev’in özel dâvetiyle katılanlar arasında yer aldı.

    Kur’ân-ı Kerim okunması ile başlayan konferansa Rusya Devlet Başkanı Medvedev de bir tebrik mesajı gönderdi. Medvedev mesajında, katılımcılardan Rusya ve İslâm dünyasının sorunlu konularının ele alınmasını istedi. İslâmî geleneklerin korunması, din eğitiminin geliştirilmesi, diğer Müslüman topluluklarla birlikte etnik düşmanlık, ırkçılık ve diğer tehditlere karşı tedbir alınmasını isteyen Rusya lideri, “Milyonlarca Müslümanın yaşadığı günümüz Rusya’sında İslâm kültür eserlerini restore ediyor, yeni cami ve medreseler açıyoruz. İslâm dünyası ile sıkı ve çok boyutlu ilişkilerimizi artırmak istiyoruz.” temennisinde bulundu.

    Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Gaynuddin, Rusya ile İslâm dünyasının ilişkilerinin gelişmesinin bütün dünyanın yararına olduğunu kaydederek, “Sovyetler Birliği döneminde Rusya Müslümanları felç durumuna düştü. Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in iktidara gelmesinin ardından Rusya Müslümanları rahatlamaya başladı. Rusya İslâm dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır.” dedi.

    JİRİNOVSKİ ‘BESMELE’ İLE BAŞLADI

    Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı ve Liberal Demokrasi Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski ise konuşmasına ‘Besmele’ çekerek başladı. Katılımcıların bu davranışa alkışlarla karşılık vermesi üzerine Jirinovski, “Ben kendim Kazakistan’da doğdum. Şarkiyat uzmanıyım. Konferansı çok güzel ve yararlı buluyorum. Ama başlıkta küçük bir düzeltme yapmak istiyorum. “Rusya-İslâm Dünyası” yerine, “Rusya, İslâm dünyasının bir parçası olsaydı harika olurdu. Bu gerçekten de böyle. Ülkemizin güney sınırı direkt İslâm dünyasına açılan bir pencere gibi.” ifadelerini kullandı. Rusya’nın İslâm dünyası ile hiçbir zaman sorunu olmadığına dikkat çeken Jirinovski tarihî bilgiler verdi: “Sovyetler Birliği ilk kurulduğunda, önce üç Müslüman ülkeyle, Türkiye, İran ve Afganistan’la ilişki kurdu. Batı ile değil. Ama bizim sorunumuz aynı. Rusya ve İslâm dünyasının zengin tabiî kaynakları Batı dünyasını korkutuyor. O yüzden başımıza belâ açıyorlar. Onlar bize demokrasiyi empoze etmeye çalışıyor. Ama kendileri Türk-Kürt, Sünnî-Şiî çatışmalarını körüklüyor, Kafkasya’da ortalığı karıştırıyorlar. Petrolümüz ve doğal gazımız olduğu sürece başımızın üstünde tehdit oluşturacaklar. Irak ve Afganistan’ın durumu ortada. Geriye İran kaldı. İsrail de artık saldırı kararı aldı.” dedi. Jirinovski, bazı Müslüman geleneklerini beğendiğini kaydederk, “İçkiye karşı amansız mücadele çok hoşuma gidiyor. Darısı ülkemizin başına” şeklinde konuştu.


    26.09.2009
    Yeni Asya





    Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek
    Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek!

    Mehmed Akif Ersoy


  5. #5
    Ehil Üye Şahide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    9.193

    Standart



    MOSKOVA BELEDİYE BAŞKANI: BEN DE BİR MÜCAHİDİM

    Moskova’da Müslümanların rahat şekilde dinî ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için kendi adına mücadele ettiğini anlatan Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov da, kendisini bir mücahid olarak tanımladı. Lujkov, Moskova Merkez Camii arsasını almak için yaptığı mücadeleyi aktarırken alkışlandı. Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı ve Liberal Demokrasi Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski ise konuşmasına Besmele ile başladı.

    LUJKOV: BEN DE MÜCAHİDİM

    Moskova’da Müslümanların rahat bir şekilde dinî ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için kendi adına mücadele ettiğini anlatan Lujkov, “Din cihaddır. Ama bizi cihadla korkutuyorlar. Oysa cihad üretmektir, mücadele etmektir, ortaya alın terini koymaktır. Cihadı insanoğlu ekonomi, sosyal, kültür, ticaret ve iş hayatında ortaya koymalı. Ben de Moskova’da cihad yapıyorum.” dedi. Lujkov’un Rusya Merkez Camii arsası ile ilgili yaptığı çalışmayı cihad olarak tanımlaması katılımcılardan büyük alkış topladı. Lujkov konuşmasında, “Birileri Moskova tarihi caminin yanındaki arsayı askerlik şubesi yapmak istedi. Bu bölgenin camiye verilmesine ön ayak oldum. İnsanların sokakta ibadetlerini yerine getirdiğine şahit oldum. Bu araziyi camiye kazandırdık. Ben de cihad yaptım.” ifadelerini kullandı. Lujkov, Rusya müftülüğü ile birlikte, Moskova’nın on ayrı bölgesine yeni cami yapacakları müjdesini de verdi. Toplantı da ayrıca, davetli olduğu halde iştirak edemeyen M. Fethullah Gülen'in mesajı da okundu.


    26.09.2009
    Yeni Asya





    Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek
    Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek!

    Mehmed Akif Ersoy


+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Kuran-ı Kerim’i Okuma ve Anlama
    By muhsin iyi in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 08.03.13, 14:59
  2. Rusya'dan Kurtulma
    By Fehim in forum Bediüzzaman'ın Hayatı (Eski, Yeni ve Üçüncü Said Dönemleri)
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 08.02.08, 22:50

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0