Yok artık! İlçenin tamamı kopya çekmiş
OKS’de organize kopya Kızıltepe’de çekilmiş...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 8 Haziranda gerçekleştirilen OKS'de ''organize bir kopya olayı gerçekleştirildiğini'' belirterek, olayla ilgili müfettişlerin ön raporu doğrultusunda 36 öğrencinin puanının açıklanmayacağını, soruşturmadan çıkacak sonuca göre değerlendirme yapılacağını bildirdi.

-''KOPYA ÇEKME OLAYI''-
Bakan Çelik, ''kopya çekme olayı''nın nerede gerçekleştiğinin ve öğretmenlerin karışıp karışmadığının sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Kopya çekme olayı zaten salondakilerin ihmali olmazsa mümkün olmaz. Bu, durup dururken olabilecek bir olay değil. Bunu burada açıklamayayım çünkü bir sepetin içinde bir çürük olduğu zaman bütün sepeti çürüten bir unsur olarak değerlendirilir. Bir ilçemizde binlerce öğrenci girmiştir, 36 öğrenci ile ilgili böyle bir şey olmuştur. O ilçenin ismini açıklamayayım ama soruşturma devam ediyor.''

''Geçen yıl puanlar hesaplanırken hata yapılmıştı. Bu yıl herhangi bir önlem alındı mı?'' sorusuna Çelik, ''O olay, okulların ilköğretim başarı puanlarını yanlış girmesinden kaynaklanan bir hataydı, o hata düzeltildi. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum, temennimiz olmaması yönünde ama işleyen bir mekanizmada hata her an mümkündür. Ancak hukuk içerisinde hatalar düzeltilir, kimse mağdur edilmez'' yanıtını verdi.

-KIZILTEPE'DEKİ SINAV-
Bu arada, basın toplantısının ardından, Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, ''organize kopya olayının Mardin Kızıltepe'de yaşandığını'' bildirdi.

Şu andaki bilgilere göre, Kızıltepe'deki kopya olayının, ''bir okul hariç tüm okullarda yaşandığının anlaşıldığını'' ifade eden Ekinci, ''bazı kişilerin soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra, hemen soruları çözerek doğru yanıtları bulduğunu ve bu yanıtların sınav salonlarındaki bazı öğrencilere, oradaki görevli veya görevlilerce işaretlendirildiğinin belirlendiğini'' kaydetti.

Olayın ihbar sonucu ortaya çıktığını anlatan Ekinci, ihbarın ardından sınava giren tüm öğrencilerle görüşüldüğünü ve olaya karıştığı anlaşılan 36 öğrencinin sınavının açıklanmaması kararının alındığını dile getirdi. Bu öğrencilerden olaya karışmadığı belirlenenlerin puanlarının açıklanacağını belirten Ekinci, soruşturma sonucunda bu öğrencilerin dışında da olaya karışan öğrenciler varsa onların da sınavlarının iptal edileceğini söyledi.

Ekinci, olaya ''bazı öğretmenlerin ve diğer görevlilerin karıştığının anlaşıldığını'' bildirdi.

AA