+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 9 ve 9

Konu: Hayvanlardan Örnek Arayan Kafa

  1. #1
    Vefakar Üye sitem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Mesajlar
    306

    Standart Hayvanlardan Örnek Arayan Kafa

    Ali Karahasanoğlu - Vakit



    akarahasanoglu@vakit.com.tr

    2008-06-29






    Hayvanlardan örneklik arayan kafa!



    Son yıllarda, mütedeyyin insanların alışkanlığı haline gelmişti.. Dışımızdaki insanlara iltifat ederek şirinlik gösterilerinde bulunmak..

    Dışımızdaki insanlara iltifatlarla yetinseler, yine bir derece. Bu haksız iltifatların zorunlu sonucu olarak, kendi insanlarımızı aşağılamak veya en azından kendi insanlarımıza mesafeli durmak da normalleştirilmişti artık..

    Belediye başkanında aynı tavır.. Milletvekilinde aynı, bakanında aynı!

    Hani bazılarının, “Mütedeyyin insanlarla aranıza mesafe koyun” şeklindeki akıl vermelerinin de bu işte bir etkisi var ama.. ülkeyi yönetmeye kalkanların, bu kadar dış müdahalelere de açık olmamaları gerekirdi...

    İşte sonuç ortada!
    Sonuç resmen fiyasko..

    Karabük Belediye Başkanı’nın “Benim paramla bana küfredemezsiniz” çıkışı ile nihayetlenen hayal kırıklığı, her şeyi özetliyor bize..

    Evet, bakanlıklar, kamu kurumları, belediyeler etkinlikler düzenliyor.. Edebiyat çevresinden, bilim adamlarından, sanat insanlarından; düzenlenen etkinlikle bağlantılı insanları çağırıp, halkla buluşturuyorlar. Faydalı, olması gereken bir hizmet..

    Ama, bugüne kadar hiçbir CHP’li belediyenin, hiçbir solcu siyasi partinin iktidarı dönemindeki kamu kurumlarının veya bakanlıklarının, alnı secde gören bir insanı çağırıp, etkinliklerinde misafir ettiklerini görmüşlüğümüz var mıdır?

    Bir tane örnek gösteremezsiniz..

    Ama AKPartili belediyeler, solcusundan ateistine kadar, herkesi baş üstünde tutmayı adeta görev addediyor.. Kendi tabanları olan mütedeyyin insanları ağırlamaktan çok, sol tabanın insanlarını ağırlamaya çalışıyorlar..

    Ama bu zoraki aşk, Karabük’te patladı işte..

    Soldan çarklı Birgün gazetesinde yazarlık yapan, daha önceki söyleşilerinde türban karşıtlığını en rezil şekilde dillendiren Latife Tekin isimli bir bayan, Karabük Belediyesi’nin düzenlediği “Karabük Kültür Sanat Festivali”ne davet edilmiş. Tabii masrafları verilip, Karabük’e getirtilmiş..

    Latife Hanım, kendi kafasında bir tutarlılık olsa “Ben AKParti’yi desteklemiyorum. Desteklemek bir yana, eleştiriyor, kınıyorum. Hatta çok ağır suçlamalara muhatap ediyorum. AKPartili bir belediyenin etkinliğine katılmam, kendi tutarlılığım açısından sorunlu bir durum. Davetinize teşekkür ederim” deyip, geri çevireceği davete, koşa koşa gelip, katılmış.

    Katılıp, kendi alanında fikirlerini ortaya koysa, yine bir nebze..

    Kendisine verilen mikrofonu alıp, başlamış ideolojik saplantılarını anlatmaya: “ülkemiz satılmış. Bir ülkemiz var mı, yok mu belli değil. Kadınlarımız kapatılmış. Şimdi böyle bir durumda Karabük’e geldim. Türkiye’de her yere gittim ben. Türkiye’de ne yaşandığını televizyonlardan öğrenemiyoruz. Ben buraya geldim ve Karabük’te ne olduğunu yürüdüğüm anda gördüm. Burada kadınlara ne yapıldığını gördüm.”

    “Ne olmuş, kadınlara ne yapılmış? Kadınların üniversite kapılarından geri çevrildiğini görmüş de, bunu mu anlatıyor bu hanımcağız” diye hüsn-ü zanda falan bulunmayın..

    Hanımın perşembesi, çarşambasından belli..

    4 ay önce, devlet gazetesine verdiği bir söyleşide, bakın neler söylemiş: “Tamam, insan doğa karşısında zayıf bir varlık, ilk önce korunma içgüdüsüyle örtündü. Ama türban, böyle bir şey değil. Bazı kadınların başlarını örtmesi, kendilerini diğer kadınlardan ayırmaları Sümerler’le başlıyor.”

    Türban ve Sümerler”i yan yana koyunca, tüm kafa yapısı ortaya çıkıyor zaten hanımefendinin..

    Türban dinî bir emir değil, Sümerler’den gelen bir âdetmiş!

    Sanki çıplaklık, bugün dahi Afrika’nın balta girmemiş ormanlarında var olan bir âdet değilmiş gibi, başörtüyü getirip Sümerler’e dayayarak, akılları sıra gol atmaya çalışıyorlar!

    Sümerler’de başörtü olsa ne olur, olmasa ne olur?

    Başörtüyü Sümerler’le irtibatlandırırsan, ben de senin başının açıklığını, Afrika’nın ilkel toplumlarındaki başı açıklıkla irtibatlandırırım..

    Ne cevap vereceksin?

    O mütedeyyin insanlara gol atmak için çalıştırdığın beynin, buna bir cevap üretebilir mi acaba?

    Hiç sanmıyorum..
    “ülke satılmış”mış..

    ülkeyi satan sizsiniz işte.. Bu ülkenin insanları, kendi özgür iradeleri ile başlarını örtmek isterlerken, onlara “Sümerler’de kadın örtünüyordu” diye hakaret eden, kendi insanına, kendi halkına hakaret eden insanlarsınız siz işte..

    O söyleşide, bu hakaretiyle de yetinmemiş hanımefendi..

    Ben herhangi bir soruya cevap ararken doğaya bakarım. Doğa bize yalan söylemez. İnsan dışında, doğada başına bir şey şeyler geçiren, bez dolayan başka bir canlı var mı? Yok. Diğer canlılar, kendilerini, nasıl var oldularsa öyle taşıyorlar. Sadece insan, kılıktan kılığa giriyor” ifadelerini de kullanmış.

    Hani birazcık beyni olan insan, düşünmez mi, “Doğada başına bir şey geçiren yok.. Doğru.. Ama doğada, vücuduna da bir şey geçiren yok. Niye üzerimize az ya da çok elbise giyiyoruz?”
    öyle değil mi Latife Hanım?

    Doğadakiler gibi, yani hayvanlar gibi çıplak gezsene sen de.

    “Benim için sorun yok, gezebilirim” diyeceğinden eminim.

    Ama bunun sadece lafını etme, fiiliyatını da göster. Göster de, insanlar senin hakkında ne hüküm verirler, birlikte görelim...

    Madem senin örneğin hayvanlar.. Hayvanlar gibi dolaş sen de sokaklarda..

    Hayatını insan gibi değil, hayvanlar gibi organize et sen de....

    O söyleşide şunları da söylemiş Latife Hanım: “Benim de, kendi isteğiyle örtündüğünü söyleyen dostlarım var. Onlarla aramızdaki tartışma şu: İyi tamam, örtünmek istediniz, böyle bir ihtiyaç hissettiniz, o zaman başınıza bir şey atarsınız ama bu yaptığınız şeyin bir formu ve biçimi var.”

    Kendi kafasında, azıcık tutarlılık ahlakı hisseden bir insan, şu toplum içindeki baş örtme şekillerini görür de, bu lafı sarfetmez ama, tutarlılık nerede? çarşafından başörtüsüne, türbanına, çeşit çeşit baş örtme şekilleri toplum içinde yaygın olarak kullanılırken, hepsini “tek bir biçim” olarak nitelendiriyor hanımefendi..

    Ama aynı hanımefendi, hangi form ile olursa olsun, başörtünün üzerine takılan “peruk”la bile üniversitelere girilemediğini görmezden geliyor!

    “Türbanın bir formu var” diyen, ama “peruk”a bile izin verilmediğini görmezden gelen insanlarda bir gram ahlak var mıdır sizce?

    Ben, olduğunu sanmıyorum.

    Ama cevabı hazırdır: “Ben doğaya bakarım. Doğadaki hayvanlarda da ahlak yok. O zaman insanda da olmamalı!”

    Bu kadar önyargılı, bu kadar saçma bir mantığa sahip kadını, siz alıp Karabük’te festivale çağırırsanız, onun yapacağı şey de budur işte..


  2. #2
    Ehil Üye alanyali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    Alanya
    Mesajlar
    2.491

    Standart

    yine döktürmüş KaraHasanoğlu..süper bi yazı olmuş..

    Kadına bak kendisine hayvanları örnek alıyor..Kuranı Kerim boşuna demiyo "Hayvanlardan daha aşağı..." diye..


    cehennem ağzını açmış, bekliyor; cennet ise ağuş-u nazdaranesini açmış, gözlüyor.

  3. #3
    Pürheves sarıca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    Kendine örnek olarak hayvanları alan elbette hayvanlardan daha aşağı duruma düşecektir.Gel de burada üstadın on altın meselini hatırlama!
    Tesettür gizle(n)mektir. Kılık, kıyafet ve tavırlarıyla “Ben buradayım!” diyenin başında tesettürden çok tereddütler vardır. Osman Sertuğ Çalışkan

  4. #4
    Pürheves Noor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Bulunduğu yer
    Çok uzaklardan!
    Yaş
    34
    Mesajlar
    253

    Standart

    Tam ibretlik bi durum, yazık

    "Bu Kâinattaki Görünen Bütün Güzellikler Öyle Bir Güzelden Geliyor ki;

    Bu Mütemadiyen Değişen ve Tazelenen Kâinat, Bütün Mevcudatıyla Ayinedarlık Dilleriyle,

    O Güzelin Cemalini Tavsif ve Tarif Eder!"

    {Şualar - 4.Şua}


  5. #5
    Ehil Üye havf_reca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    1.322

    Standart

    yazıda güzel noktalara değinilmiş. kardeşim sizin resimlede çok güzel uymuş
    BAŞI ÖRTÜLÜDEN DEĞİL, BEYNİ ÖRTÜLÜDEN KORK....işte en güzel örneği....
    NEYE YAKLAŞSAM SONU UZAKLIK VE KIRGINLIK; ANLA Kİ YOK ALLAH'TAN BAŞKASIYLA YAKINLIK...N.F.K

  6. #6
    Vefakar Üye PirMuhammed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yaş
    33
    Mesajlar
    348

    Standart

    Ama AKPartili belediyeler, solcusundan ateistine kadar, herkesi baş üstünde tutmayı adeta görev addediyor.. Kendi tabanları olan mütedeyyin insanları ağırlamaktan çok, sol tabanın insanlarını ağırlamaya çalışıyorlar..
    zorlama ve samimiyetsiz bir ifade.başının üstünde tutması gerekenleri değil de buradaki saygıdeğer (!) insanları başının üstünde tutması çok garip doğrusu...

    akp'li belediye başkanının yaptığı ayrı bir terbiyesizlik.ne demek benim paramla?o para ne akp'ye ait ne belediye başkanına.bu ülkede yaşayan insanların paralarıyla siyaset yapanlar,ne hakla o parayı kendilerine mal ediyorlar,anlamıyorum.

    ben hanımefendinin söylediği sözlerde bir kötülük göremedim.bence çok doğru tespitlerde bulundu.biz kpss,öss bilmem ne ss diye çırpınıyoruz,adam bilmem kaç yaşında memur,bir yıl sonra terfi edip müdür oluyor.şimdilerde ise bir nükleer santral sevdası depreşti.bakalım daha neler göreceğiz.

    Alem buğday ben saman, herkes yahşi ben yaman.
    Şah-ı Nakşibend (Kaddesallahu Sırrahu)


    esedullah


  7. #7
    Yasaklı Üye halenur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    2.932

    Standart

    Yorumlarin hicbirisi hosuma gitmedi.

  8. #8
    Ehil Üye havf_reca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    1.322

    Standart

    halenur kardeşim anladığım kadarıyla bugün kimsenin hakkına girmemekten yanasınız kadının yada adamın siyasi görüşü umrumda bile deil benim tek takıldığım nokta başörtüsü konusunda söylenenler... sizin olduğunuz yerde serbest mi deil mi bilmiyorum ama hergün otobüste yada dolmuşta başınızı açmanın zorluğunu yaşamış olsaydınız çok daha farklı şeyler söylerdiniz. belkide siz onu ima etmemiştiniz ama içimden paylaşmak geldi
    NEYE YAKLAŞSAM SONU UZAKLIK VE KIRGINLIK; ANLA Kİ YOK ALLAH'TAN BAŞKASIYLA YAKINLIK...N.F.K

  9. #9
    Vefakar Üye Nil Sultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    417

    Standart

    chp başörtüsünü seçimlerde hatırlıyor çok yazık.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Kader Meselesinin Kafa Karıştıran Yönü
    By vertyucek in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 26
    Son Mesaj: 27.11.14, 13:11
  2. Şuurlu hayvanlardan kasıt nedir
    By karatopirak1975 in forum Açıklamalı Risale-i Nur Dersleri
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 11.02.12, 06:09
  3. El Kaide İnternetten ABD'ye Kafa Tutuyor
    By Alâ Nur in forum Gündem
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 24.06.08, 20:22
  4. Her Gün Karsilastigimiz Hayvanlardan Bazilari..
    By hatice mervenur in forum Resim - Fotoğraf Galeri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 21.06.08, 21:16
  5. Taş mı Sert? Kafa mı?
    By edep in forum Kıssadan Hisseler, İbretli Öyküler
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 31.08.07, 14:31

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0