+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: Kasırganın Bilançosu: 22 Bin 500 Ölü

  1. #1
    Ehil Üye akıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    Kırşehir- Kırıkkale
    Mesajlar
    1.013

    Standart Kasırganın Bilançosu: 22 Bin 500 Ölü

    Myanmar'da bilanço: 22 bin 500 ölü


    Asya ülkesi Myanmar'daki kasırga felaketinde hükümet kaynakları son bilançoyu açıkladı. Kasırgada ölü sayısı 22.500 olurken, 41 bin kişi kayıp durumda.


    Myanmar’da Nargis kasırgasında ölenlerin sayısının 22 bini geçtiği, 41 bin kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Myanmar’daki resmi yayın organları, Cumartesi günü İrravaddi Deltası’nı silip süpüren felakette ölenlerin sayısının son belirlemelere göre 22 bin 464’e yükseldiğini, ayrıca 41 bin kişinin kayıp olduğunu duyurdu. Yetkililer, felaketin yolları yıkması ve iletişim kanallarının kesilmesi nedeniyle rakımı düşük İrravaddi Deltası’nda yardım ve kurtarma çalışmalarının çok zor sürdürüldüğünü söyledi.
    Tayland Dışişleri Bakanı Noppadol Pattama, Myanmar’daki yıkıcı kasırgada kaybolanların sayısının 30 bini bulduğunu söyledi.

    Pattama, Myanmar’ın Bangkok Büyükelçisi Ye Win ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, kasırga felaketinde ölen 15 bin kişi dışında 30 bin kişinin de kaybolduğunu açıklamıştı. Ye Win ise felaketle ilgili bilgi verdiği Noppadon ile görüşmesinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlamadı. Myanmar Dışişleri Bakanı Nyan Win, kasırgada ölenlerin sayısının en az 15 bin olduğunu açıklamıştı. Güneydoğu Asya ülkesi, 46 yıldır askeri yönetim altındaki Myanmar’ı, rüzgarın hızı saatte 190 kilometreyi bulan kasırga cumartesi günü vurmuştu.

    Yerleşim alanlarının yüzde 95'i yıkıldı

    Nargis kasırgasının vurduğu Myanmar’da uluslararası yardımların koşullu olarak kabul edileceği bildirildi.
    Myanmar Sosyal Güvenlik Bakanı Maung Sve, Yangon’da düzenlediği basın toplantısında, Dışişleri Bakanlığı ve üst düzey yetkilerle görüşmeleri halinde uluslararası uzman ekiplere izin verileceğini belirtti. Bu arada bakan, güneybatıdaki Bogalay kentinde yerleşim alanlarının yüzde 95’inin yıkıldığını ve kentte 10 binden fazla kişinin öldüğünü açıkladı. Öte yanda Tayland komşusu Myanmar’a ilk yardım uçağını gönderdi. Myanmar’a en büyük yatırımları yapan ülke olan Tayland’ın Dışişleri Bakanı Noppadon Pattama, kabine toplantısından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 9 ton gıda ve tıbbi malzemeden oluşan yardımın askeri uçakla Myanmar’a gönderildiğini söyledi.
    Pattama, komşularına 100 bin dolar para yardımında da bulunacaklarını belirterek, başlangıç için gıda ve su gönderdiklerini ancak Myanmar’ın gerçek ihtiyacının barınma sorununun çözümü olduğunu kaydetti. Pattama, Myanmar’daki felaketin tsunami benzeri bir felaket olduğunu vurguladı. Öte yandan Myanmar Enformasyon Bakanlığı yetkilisi Tümgeneral Kyaw Hsan, felakete rağmen iç tüketim için yeterli pirinç olduğunu söyledi.
    AA


    Ne harabi,ne harabatiyim,
    kökü mazide olan atiyim,ati.
    Yahya Kemal

    Bir Melek Olmak Değil Derdim Asla...Ben Şeytan Olmak İstemiyorum!!!


  2. #2
    Yasaklı Üye recbisen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    327

    Standart

    Ya onlara çok üzüldüm inşallah haklar?nda şefatçi olur

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. 12 Eylül Darbesinin Bilançosu
    By aşur in forum Gündem
    Cevaplar: 44
    Son Mesaj: 14.09.11, 22:37
  2. Zafer Gecesinin Acı Bilançosu
    By akıncı in forum Gündem
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 21.06.08, 19:12

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0