Konu Kapatılmıştır
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 7 ve 7

Konu: Yahudileri Kim Tedirgin Ediyor?

  1. #1
    Ehil Üye Bîçare S.V. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul/Üsküdar
    Mesajlar
    2.407

    Exclamation Yahudileri Kim Tedirgin Ediyor?


    Yahudileri kim tedirgin ediyor?

    Türkiye’de iki büyük Yahudi karşıtı olay meydana gelmiştir.
    Bunlardan ilki 1934’teki (dikkatinizi çekerim, Atatürk o tarihte hayattaydı ve sağlıklıydı) Trakya Olayları’dır.
    Devlet görevlilerinin ve ırkçı milliyetçilerin kışkırtmasıyla Yahudiler taciz edilmiş, malları yağmalanmıştı.
    Korkan Yahudi aileler İstanbul’a kaçmış, bu arada evlerini, eşyaları, tarlalarını, dükkânlarını yok pahasına satmışlardı.
    Bu olayda devletin iki temel amacı vardı:
    1) Sadece Müslümanlardan oluşan bir millet yaratmak için nüfusu homojenleştirmek.
    2) Hâlâ Türkiye’de kalan Yahudileri, İstanbul’da toplayarak denetim altında tutmak.
    Öteki büyük olay Varlık Vergisi’dir. İkinci Dünya Savaşı başlayınca, Alman saldırısından çekinen hükümet, asker sayısını 2 milyona çıkarmıştı.
    Yani bu kadar emekçi ekonomiden çekilerek, hazır yiyici haline getirilmişti.
    Açığı kapatmak için azınlıklara, özellikle de Yahudilere inanılmaz bir vergi yüklendi (1942-43 yılları).
    Bu iki büyük olayda da Yahudilerin can kaybı çok azdır. Hele Ermenilere kıyasla yok denebilir. Yahudiler esas olarak para ve mal kaybetmiş, bazıları da hükümetin arzuladığı gibi ülkeyi terk etmiştir.
    İki olayın ortak noktası, arkasında devlet iradesinin olmasıdır. Bunun altını bilhassa çizmek gerekir. Çünkü:
    Kâh dinden, kâh tutuculuktan, kâh kıskançlıktan (Yahudiler serbest piyasaya Müslümanlardan önce geçmiştir) kaynaklanan nedenlerle ortalama Müslüman, Yahudilikten (Musevilik) hoşlanmaz.
    (Not: “Türk Kimdir” sorusuna bir araştırmada şu cevap verilmiştir: “1) Türk, Müslüman’dır, 2) Hıristiyan değildir, 3) Yahudi değildir, 4) Eşcinsel değildir!”)
    İsrail devletinin 1948’de kurulmasından sonra Ortadoğu’da meydana gelen çatışma ve savaşlar bu hoşlanmama durumunu daha artırmıştır.
    Ayrıca, komplocu bakışa eğilimli yarı eğitimli Müslümanlar, Yahudilerin, ABD aracılığıyla dünya çapında etkin olduğunu düşünür.
    Yine de, Türkiye’de ilginç bir durum vardır:
    Ortalama Müslüman-Türk, Musevilikten rahatsız olsa da, tek tek Yahudilere karşı düşmanlık beslemez.
    Tuhaf ama mutluluk veren bir çelişkidir bu: Çünkü biliyoruz: Yahudilere karşı baskı, Cumhuriyet döneminde “Vatandaş Türkçe Konuş” (1928) kampanyalarıyla başladı.
    Son olarak da Eskişehir’deki basın toplantısında “Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez, köpeklere giriş serbesttir” pankartı açıldı.
    Böyle bir ortamda korkunç olaylar beklenebilir. Halbuki öyle olmuyor: Ortalama Müslüman, Yahudiliğe atıp tutar ama mesela komşusu olan Yahudi’yi kesip biçmeyi düşünmez. İşte bu yüzden, Türkiye Yahudi Cemaatini tedirgin etmeye çalışanlar çok ama çok kötü bir işin içinde.
    (Bu kışkırtmaya girişen kamuoyu önderlerinin ve medyacıların, aynı zamanda Ergenekon dostu olması tesadüf mü?)
    Bugün asıl korkulması gereken Müslüman halk değil, derin devlet kuruluşlarıdır. Yerli ve yabancı güçler, daha önce defalarca yaptıkları gibi, uygun bir tetikçiye işlerini gördürebilir, ondana sonra da kabahati Başbakan Erdoğan’ın üstüne atmaya kalkışabilirler.
    (Bakınız: Uğur Mumcu suikastı ya da Danıştay saldırısıyla oluşturulan “Laiklik elden gidiyor” havası.)
    Sabah, 6 Şubat 2009
    Emre Aköz


    "İyyake nâ'büdü ve İyyake nesteîn."

    'Ancak Sana kulluk eder, ancak Senden yardım isteriz' (Fâtiha Sûresi)


    "İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a da şükretmez.!" (H.Ş.)

    'Bırak bîçare feryâdı, belâdan; gel tevekkül kıl' (17.Söz.)

    "Şimdi 'OKU' kabirde okuyamazsın" (Z.Gündüzalp)

    'ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR' (YENİASYA)

    Selâm ve duâyla. Bîçare S.V.

  2. #2
    1kul
    Guest 1kul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    Cami yıkan Sırplar tazminata mahkûm


    Bosna Hersek sınırları içerisindeki Sırp yönetimi, 1992-95 yılları arasındaki savaş sırasında yıktıkları camiler için 42 milyon dolar ödemeye mahkûm edildi.
    Sırplar, yıktıkları camiler için tazminat ödeyecek

    Bosna-Hersek’te Bosnalı Sırplar’ın kontrolündeki Banja Luka şehrinde, Bosna Savaşı sırasında yıkılan 16 cami için Bosna Sırp hükümetinin Müslüman topluluğa 42 milyon dolar ödemesine karar verildi. Banja Luka Mahkemesi, Bosna İslâm Topluluğu’nun, Bosna Sırp hükümeti ve Banja Lukalı yetkililere, 1993 yılında yıkılan 16 cami ve diğer mabetler için açtığı dâvâdan 9 yıl sonra Bosna Sırp hükümetinin 42 milyon dolar tazminat ödemesini kararlaştırdı. Bosna İslâm Topluluğu’nun avukatı Esad Hrvaciç, kararın, ‘’tarihsel bir öneme’’ sahip olduğunu belirterek, temyize götürülmemesini umduğunu söyledi. Hrvaciç, ‘’Yetkililerin, ağırbaşlılıkla yükümlülüklerini yerine getirmelerini, sorumluluklarını üstlenmelerini ve geçmişteki hataları düzeltmelerini bekliyoruz’’ diyerek, Bosna Sırp Cumhuriyeti’nin ilk kez savaş sırasında dinsel nesnelerin yıkılmasının sorumluluğunu kabul ettiği gerçeğinin önemli olduğunu bildirdi. Bosnalı Sırp yetkililer ise konuyla ilgili açıklama yapmadılar. 1992-1995 yılları arasındaki Bosna Savaşı sırasında Bosnalı Sırplar, 15. yüzyıldan kalma Arnaudija ve 16. yüzyıldan kalma Ferhadija dahil olmak üzere çok sayıda camiyi yıkmışlardı. BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Ferhadija Camii şimdi yeniden inşa ediliyor.

    22.02.2009


  3. #3
    Ehil Üye Bîçare S.V. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul/Üsküdar
    Mesajlar
    2.407

    Standart

    İsrail’le bir problem yok


    Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye-İsrail ilişkileri konusunda bir problem olmadığını, yürüyen projelerde sıkıntı bulunmadığı belirterek, ‘’Türkiye ile İsrail’in burada karşılıklı menfaatleri var. Bu projeler de o çerçevede yürüyor’’ dedi.
    9. IDEX Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı dolayısıyla Abu Dabi’de bulunan Müsteşar Bayar, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bayar, Türkiye ile İsrail arasındaki projelerin son dönemdeki ilişkilerden etkilenip etkilenmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, ‘’bir problem olmadığını, yürüyen projelerde bir sıkıntı bulunmadığını’’ kaydetti. Sıkıntı olmasını beklemenin de doğru olmadığını dile getiren Bayar, ‘’Çünkü bunlar uzun vadeli projeler. O projelerde, son halinde bir değişiklik yapamayız. O yönde bir değişiklik zaman alır’’ diye konuştu. Türkiye ile İsrail’in karşılıklı menfaatleri olduğunu, bu projelerin de o çerçevede yürüdüğünü anlatan Bayar, aksine bir durumun söz konusu olmadığını yineledi. Bunun, hükümetin politikası çerçevesinde yürüdüğünü belirten Bayar şöyle devam etti: ‘’Şu anda yürüyen projelerimiz için bir değişiklik yok. Bundan sonrası için, açıkçası, burada konuya bakışımız da ‘Türkiye’nin menfaati nedir?’ Sonuçta, bütün projelerimizin kararlarını da Savunma Sanayii İcra Komitesi alıyor. İcra Komitesine Sayın Başbakan başkanlık ediyor. Genelkurmay Başkanımız var, Millî Savunma Bakanımız var. Bu heyet zaten, Türkiye’nin bu konudaki politikasını, iradesini belirleyebilecek ve bizleri yönlendirebilecek bir heyet. Projelerde karar noktalarına geldiğimizde bu yönlendirmeye göre biz hareket ederiz. Ama benim gördüğüm şu; Bizim projelerimiz hakikaten her biri Türkiye’nin menfaati neyse sonuçta o şekilde yürür.’’ Dubai / aa KRİZİN SAVUNMA SANAYİİNE ETKİSİ “KRİZ savunma sanayiini etkiledi mi?’’ sorusu üzerine Bayar, ‘’Sektörlerinin şu anda etkilenmediğini çünkü kaynaklarının belli, bunların çoğunluğunun önceden planlı kaynaklar ve uzun vadeli projeler olduğunu’’ anlattı. Bunların kısa vadede yön değiştirmesinin geneli için de mümkün olmadığını vurgulayan Bayar, aksine, krizin sektörlerin lehine sonuçları bulunduğunu söyledi. Sektörün kullandığı birçok gizli maliyetinin düştüğüne işaret eden Bayar, ancak ham ticarî sektörde, hem savunma sektöründe çalışan yan sanayi şirketlerinin krizden etkilenmesinin söz konusu olabileceğini ifade etti. Bayar, ‘’O ticarî sektörlerde, mesela otomotivde, özel şirketler var. Bunlar askerî otomotive de, ticarî piyasaya da ürün veriyor. Oradaki düşmelerden etkileniyor. Yan sanayide bir miktar etkilenme olabilir, ama ana yüklenicilerimizde bir sorun görmüyorum. 2008’de zannediyorum hemen hepsinin cirosu arttı, 2009’da da artacaktır. Orada da bir sorun görmüyorum’’ diye konuştu.

    24

    "İyyake nâ'büdü ve İyyake nesteîn."

    'Ancak Sana kulluk eder, ancak Senden yardım isteriz' (Fâtiha Sûresi)


    "İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a da şükretmez.!" (H.Ş.)

    'Bırak bîçare feryâdı, belâdan; gel tevekkül kıl' (17.Söz.)

    "Şimdi 'OKU' kabirde okuyamazsın" (Z.Gündüzalp)

    'ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR' (YENİASYA)

    Selâm ve duâyla. Bîçare S.V.

  4. #4
    1kul
    Guest 1kul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    İSLÂM EKONOMİSİ ÖRNEK ALINMALI

    Vatikan’ın resmî yayın organı günlük ‘L’Osservatore Romano’ gazetesinde yer alan bir yazıda, İslâma uygun yatırım araçlarının sunî ekonomi balonlarının oluşmasını engellediği, faizi, aşırı borçlanmayı, finans piyasalarında manipülasyon ve spekülasyonları yasakladığı ifade edildi.
    KÜRESEL KRİZİ, AŞIRI KÂR HIRSI DOĞURDU



    Kriz ortamında bankaların gelecekte Müslümanları örnek almasını tavsiye eden gazete, İslâmî finans sisteminin Batı finans dünyasında yeni kurallar oluşmasına yardımcı olabileceğini vurguladı. Papa Benedict de, kapitalizme ve banka yöneticilerinin aç gözlülüğüne karşı son zamanlarda çok ciddî eleştirilerde bulunmuştu.

    Vatikan: Krizin çaresi İslâm’da


    Bütün ülkeler, finansal piyasalarda başlayan krize çare ararken, Katolik dünyasının merkezi Vatikan’dan ilginç bir teklif geldi. Vatikan’ın resmî yayın organı günlük ‘L’Osservatore Romano’ gazetesi, krizden çıkış yolu olarak ‘İslâmî bankacılık’ sistemini tavsiye etti. Gazetede 4 Mart’ta yayınlanan makalede; İslamî bankacılığın dayandığı etik kuralların, kapitalist finans sistemine güven ve nakit para akışı sağlayacağına dikkat çekildi. İtalyan ekonomi uzmanları Loretta Napoleoni ve Claudia Segre’nin kaleme aldığı yazıda, İslâm’a uygun yatırım araçlarının suni ekonomi balonlarının oluşmasını engellediği, faizi, aşırı borçlanmayı, finans piyasalarında manipülasyon ve spekülasyonları yasakladığı ifade edildi. Yazarlar bilhassa elde edilen paraların reel ekonomiye yatırıldığı “Sukuk” denilen faizsiz bonolar tavsiye ediyor. Makalede buradan elde edilen kâr paylarının, faiz için alternatif olabileceği belirtildi. Sukuk sistemiyle otomotiv sektörüne yardımların finanse edilebileceği, altyapı yatırımlarının desteklenebileceği vurgulandı. İslâmî Sukuk sistemi kapitalist sistemdeki bonolara benziyor. Bonolardan farkı ise Sukuk’ta paranın somut bir projeye yatırılması ve sabit bir faiz geliri yerine kâr payı dağıtılması. Şu an için İslâmî finansa yatırım yapanların çoğunun Müslüman olduğu belirtilen makalede, gelecekte bu durumun değişeceği de ifade ediliyor.
    Kriz ortamında bankaların gelecekte Müslümanları örnek almasını tavsiye eden gazete, İslâmî finans sisteminin Batı finans dünyasında yeni kurallar oluşmasına yardımcı olabileceğini vurguladı. Vatikan, şimdiki kapitalist sistemi başarısız buluyor, Papa Benedict de, kapitalizme ve banka yöneticilerinin aç gözlülüğüne karşı son zamanlarda çok ciddî eleştirilerde bulunmuştu. Bu arada makale Avrupa’da geniş yankı buldu. Saygın ekonomi gazetelerinden Financial Times konuya geniş yer verdi.


    OSMANLI: ALTIN İMPARATORLUK


    YazIyI kaleme alan yazarlardan Loretta Napoleoni'nin kitabında kapitalist finans sisteminin zararlarına geniş yer verilirken, İslâmî finans sisteminden övgüyle bahsediliyor. 1997 Asya krizinden, 11 Eylül’den İslamî finansın güçlenerek çıktığını ifade eden yazar, şimdiki krizde de durumun farklı olmayacağını iddia ediyor. Osmanlı Devleti’ni ‘altın imparatorluk’ olarak nitelendiren Napoleoni, Osmanlı’nın altın para kullandığını, bu sayede Akdeniz ve çevresindeki ekonomilerin yüzyıllar boyu istikrarlarını koruduklarını vurguluyor. Kâğıt para ile birlikte sistemin bozulduğunu belirten yazar, bu şartlar altında krizlerin kaçınılmaz olduğuna işaret ediyor.

    07.03.2009


  5. #5
    Ehil Üye Bîçare S.V. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul/Üsküdar
    Mesajlar
    2.407

    Standart

    "Claudia Segre’nin kaleme aldığı yazıda, İslâm’a uygun yatırım araçlarının suni ekonomi balonlarının oluşmasını engellediği, faizi, aşırı borçlanmayı, finans piyasalarında manipülasyon ve spekülasyonları yasakladığı ifade edildi. Yazarlar bilhassa elde edilen paraların reel ekonomiye yatırıldığı “Sukuk” denilen faizsiz bonolar tavsiye ediyor. Makalede buradan elde edilen kâr paylarının, faiz için alternatif olabileceği belirtildi. Sukuk sistemiyle otomotiv sektörüne yardımların finanse edilebileceği, altyapı yatırımlarının desteklenebileceği vurgulandı. İslâmî Sukuk sistemi kapitalist sistemdeki bonolara benziyor. Bonolardan farkı ise Sukuk’ta paranın somut bir projeye yatırılması ve sabit bir faiz geliri yerine kâr payı dağıtılması. Şu an için İslâmî finansa yatırım yapanların çoğunun Müslüman olduğu belirtilen makalede, gelecekte bu durumun değişeceği de ifade ediliyor."
    *************
    [ Papa ve batı dünyası anladılar...! Darısı bizimkiler'de...!]
    "İyyake nâ'büdü ve İyyake nesteîn."

    'Ancak Sana kulluk eder, ancak Senden yardım isteriz' (Fâtiha Sûresi)


    "İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a da şükretmez.!" (H.Ş.)

    'Bırak bîçare feryâdı, belâdan; gel tevekkül kıl' (17.Söz.)

    "Şimdi 'OKU' kabirde okuyamazsın" (Z.Gündüzalp)

    'ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR' (YENİASYA)

    Selâm ve duâyla. Bîçare S.V.

  6. #6
    Müdakkik Üye ErekNUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Bulunduğu yer
    Van-Horhor
    Yaş
    44
    Mesajlar
    854

    Question İnsanlık suçunu bir Yahudi inceleyecek

    NTV
    04 Nisan. 2009 Cumartesi

    İSTANBUL - Birleşmiş Milletler, Güney Afrikalı bir Yahudi olan Richard Goldstone'u İsrail'in Gazze operasyonu sırasında işlediği iddia edilen insanlık suçlarını inceleyecek ekibin başına getirildi.
    Daha önce yapılan incelemelerde Birleşmiş Milletler ile işbirliğini reddeden İsrail, her fırsatta operasyonun uluslararası hukuka uygun olduğunu savunuyor.
    İsrail'in bu kez işbirliği yapıp yapmayacağı ise merak konusu. Güney Afrika Anayasa Mahkemesi savcısı olan Goldstone, Yugoslavya ve Ruanda'da işlenen savaş suçları için yürütülen davalarda da başsavcılık görevini üstlenmişti.



    Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Goldstone'u 4 kişilik bir ekibin başkanı olarak belirledi. Ekibin diğer üyeleri İrlanda, Pakistan ve İngiltere'den.



    Risale-i Nur bir derece muvaffak oluyorsa,
    bunun sırrı işte budur. Said yoktur.
    Said’in kudret ve ehliyeti de yoktur.
    Konuşan yalnız hakikattir,
    hakikat-i imaniyedir
    çünkü DAVAM DEVAM iledir
    vanasyanur


  7. #7
    Ehil Üye Bîçare S.V. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul/Üsküdar
    Mesajlar
    2.407

    Standart

    OBAMA'NIN SÖZLÜ GÜVENCESİ YETERLİ Mİ?

    Cumhurbaşkanı ve Başbakanın ağzından kesin ifadelerle karşı çıktığı halde Danimarka Başbakanı Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliğine getirilmesini engelleyemeyen Türkiye, müzakere masasına getirdiği şartlarla ilgili olarak ABD Başkanı Obama'nın “sözlü garantörlüğü” ile iktifa etmek mecburiyetinde kaldı.
    FRANSA NATO'NUN ASKERî KANADINA DÖNDÜ


    NATO zirvesinden en kârlı çıkan isim Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy oldu. Fransa, 1966'da ayrıldığı NATO'nun askerî kanadına geri döndü. Türkiye elindeki veto silâhını, AB sürecinde kendisine en çok engel çıkaran bu ülkeye karşı kullanması gerekir ve beklenirken bunu yapamadı ve Fransa'ya sessiz sedasız dönüş yolunu açtı.

    Fransa’nın sessiz dönüşü

    CUMHURBAŞKANI ve Başbakanın ağzından kesin ifadelerle karşı çıktığı halde Danimarka Başbakanı Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliğine getirilmesini engelleyemeyen Türkiye, müzakere masasına getirdiği şartlarla ilgili olarak ABD Başkanı Obama'nın “sözlü garantörlüğü” ile iktifa etmek mecburiyetinde kaldı. NATO zirvesinden en kârlı çıkan isim Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy oldu. Fransa, 1966'da ayrıldığı NATO'nun askerî kanadına geri döndü. Türkiye elindeki veto silâhını, AB sürecinde kendisine en çok engel çıkaran bu ülkeye karşı kullanması gerekir ve beklenirken bunu yapamadı ve Fransa'ya sessiz sedasız dönüş yolunu açtı. NATO Konseyi, üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları düzeyinde yapılan zirve sonunda, Fransa’nın ittifaka dönüş ‘’kararını’’ coşku ve memnuniyetle karşılarken, bu kararın İttifak’ın gücüne güç katacağı düşüncesinde olduğunu belirtti. Fransız diplomatlar, ülkelerinin NATO’nun askerî kanadına dönüş sürecinin "başarılı düzenlendiğini" ve son noktanın da zirvede Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından koyulduğunu ifade etti.

    06.04.2009

    "İyyake nâ'büdü ve İyyake nesteîn."

    'Ancak Sana kulluk eder, ancak Senden yardım isteriz' (Fâtiha Sûresi)


    "İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a da şükretmez.!" (H.Ş.)

    'Bırak bîçare feryâdı, belâdan; gel tevekkül kıl' (17.Söz.)

    "Şimdi 'OKU' kabirde okuyamazsın" (Z.Gündüzalp)

    'ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR' (YENİASYA)

    Selâm ve duâyla. Bîçare S.V.

Konu Kapatılmıştır

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Ey İman Edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları Dost Edinmeyin
    By aön in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 25.10.09, 13:08
  2. İşte Yahudileri Korkutan Hadis!
    By Sessiz İklim in forum Gündem
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 14.01.09, 03:59
  3. İşte Yahudileri Çok Korkutan Hadis
    By elips in forum Gündem
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 07.01.09, 12:10
  4. Her şey O'na Secde Ediyor
    By Şahide in forum Resim - Fotoğraf Galeri
    Cevaplar: 32
    Son Mesaj: 15.11.08, 01:55
  5. PKK Kime Rehberlik Ediyor?
    By emaneten in forum Gündem
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 26.10.07, 02:32

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0