+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu: Örgütün Tüzüğü Ortaya Çikti

  1. #1
    Gayyur kayhan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Bulunduğu yer
    Mardin
    Mesajlar
    91

    Standart Örgütün Tüzüğü Ortaya Çikti

    İşte Ergenekon ajanlarının sırrı
    Radikal, haberinde, Ergenekon'un tüzüğüne ilişkin önemli bilgiler verdi.

    Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturma kapsamında her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Gözaltına alınan zanlılardan bazılarının yaptıkları telefon görüşmeleri gazete sayfalarına yansırken, bu konuşmalarda darbeye zemin hazırlanması yönünde talimatların verildiği tespit edilmişti.

    Son olarak derin yapılanmanın tüzüğünü yayınlayan Radikal gazetesi, 'İşte o belge!' manşetiyle çıktı. Habere göre tüzükte, "Ergenekon'un TSK içindeki faaliyetlerinden söz ediliyor, JİTEM deneyimi övülüyor, siyasilere suikastlar da mubah sayılıyor." Örgütün çalışma tarzı ve prensipleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı belgede, "gerektiğinde 'naylon terör grupları' oluşturularak terör dünyasına yön verilmesi gerektiği" vurgulanıyor. Örgütün terörle yakından ilişkili olduğunu gösteren tüzükte, "Benzer idealler doğrultusunda faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası legal ve illegal örgütlerle işbirliğine yönelmek zorunluluktur." deniyor. Ajanlarından merhametsiz olmalarını isteyen örgütün sırrı ise "İllegal işlerin en önemli sorunu, faaliyetlerin gizliliğidir." cümlesiyle özetleniyor.

    Habere göre, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Türk Ortodoks Patrikhanesi Sözcüsü Sevgi Erenerol, en uzun ve detaylı şekilde sorgulanan zanlılardan biri. İlk kez Tuncay Güney'in evinde ele geçirilen 'Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi 29 Ekim 1999 İstanbul' başlıklı metin hakkında en detaylı sorular ona soruluyor. Ergenekon belgesi, örgütün illegal kolları, suikast düzenleme koşulları, tetikçi ajanların eğitimi, örgüt içi infaz koşulları gibi bütün detaylar düşünülerek kaleme alınıyor. Ergenekon metnine göre örgüt finansal kaynaklar yaratmak için de illegal yollara başvurabilir. Farklı ülke bankalarının içine ajanlar sızdırarak hesaplardan para aktarımı yapılması da planlar arasında bulunuyor. Banka, holding, medya sahibi olmak önemli hedeflerden bazıları. Belgenin içeriğinde ilginç bilgiler yer alıyor. Bunlardan biri de örgütün kimlerden oluştuğu bilgisi. Belgede, "Ergenekon, 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değerli personeli dışında entelektüel ve her meslekten seçkinlerin de içinde yer alacağı 'sivil' personelden yararlanmakla karşılaştığı ve bundan sonra karşılaşacağı en önemli sorunların üstesinden gelmekte güçlük çekmeyecek." deniliyor.

    'Naylon terör grupları'

    Ergenekon, terör eylemlerinin içinde olmaktan da çekinmiyor. Tüzükte yer alan "Terör grupları mutlaka kontrol altında tutulmalı, gerektiğinde 'naylon terör grupları' oluşturularak terör dünyasına yön verilmeli ve güçlü istihbarat örgütlerinin kurguladığı oyun içerisinde mutlaka yer alınmalıdır." ifadesi bunun en açık kanıtı. Tüzükte örgütün sırrı "İllegal işlerin en önemli sorunu, faaliyetlerin gizliliğidir." şeklinde açıklanıyor. Örgüt, siyasilere suikastı da amaçlarına ulaşmada mubah olarak görüyor. Tüzükte, "Kişisel çıkarlar adına siyasete yönelmiş ve hedefe ulaşabilmek adına her şeyi mubah sayabilen siyasilerin engellenebilmesi için geriye kalan tek yol suikasttır." deniliyor. JİTEM'den de övgüyle söz edilerek, deneyimlerinden faydalanılması gerektiği anlatılan tüzükte, ayrıca, 'Ergenekon merkez yönetiminde yer alacak eleman sayısının olabildiğince az olması gerektiği, benzer idealler doğrultusunda faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası legal ve illegal örgütlerle işbirliğine yönelmenin zorunlu olduğu' üzerinde duruluyor. Belgede, "Ergenekon'un üretim tesislerine, ticari holdinglere ve bankalara ihtiyacı vardır. Hem de doğrudan ve mutlak sahibi olarak. Medya, uluslararası ticaret, bankacılık alanlarında deneyimli, Kemalist ideolojiye uygun sivil personele ihtiyaç vardır." ifadeleri dikkat çekiyor. Tüzükte ayrıca, 'TSK bünyesinde faaliyet göstermekte olan Ergenekon'un yeni bir yapılanmaya yönelme zorunluluğu ve gereksinimi' olduğu anlatılıyor.


    06.Nisan.2008 10:34:46

  2. #2
    Vefakar Üye Hanedan19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Bulunduğu yer
    Leb...Çorum
    Mesajlar
    568

    Standart

    "Kalleşlik gizli yapılır,gizli kalmaz" sözü tam bunlara göre.Allah bunlara müsade etmez inşallah.Yeter artık bu aziz millete reva gördükleri.Allah bu milleti ve devleti bir daha dizleri üstüne düşürmesin.
    Garibiz, perişanız, aciziz, fakrımızın farkına vararak geldik kapına.
    Açtık ellerimizi, Rabbim, ne olur boşta bırakma.
    Sen bilirsin bu ellerle biz ne günahlar işledik !
    Şimdi ise dergahının kapısında Senden yalnız seni dileniyor ve lütfunu bekliyoruz,
    sakın Bana ne getirdiniz deme.
    Senden başka neyimiz varsa, o bizim yokumuzdur!

  3. #3
    Yasaklı Üye halenur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    2.932

    Standart

    Sükürler olsun.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 19.03.09, 14:07
  2. Mustafa Kemal'in Bursa Nutku Sahte Çikti
    By elif-birnur in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 30.09.08, 12:14
  3. Canum Çikti :)
    By *ruveyda* in forum Mizah
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 11.04.08, 20:07
  4. Ey Anne!Çık Ortaya Artık.
    By ademyakup in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.02.08, 07:31
  5. Namazda Farklılık Ortaya Koyma...
    By emaneten in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 12.10.07, 09:14

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0