+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: Devamsızlık Yapan Öğrenciye İmamlı Takip

  1. #1
    Vefakar Üye Alâ Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    421

    Arrow Devamsızlık Yapan Öğrenciye İmamlı Takip

    İlköğretim okullarında devamsızlık artık tarih olacak. Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaya koyacağı yeni yöntemle öğrencileri göz önünden ayırmayacak ve devamsızlık sorunu olan öğrencilerin ailelerine yapacağı ziyaretleri imam eşliğinde gerçekleştirecek

    Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim öğrencilerinin okula devamsızlıklarını Aşamalı Devamsızlık Yönetimi'yle takip edecek. Devamsızlık yapan öğrencilerin ailesine yapılacak ziyarete muhtar, kanaat önderi ve imamlar da katılacak.

    Her ilköğretim okulunda kurulacak RİTA (Okul Risk Takip Kurulu)'na ihtiyaç duyulması halinde din görevlileri de katılacak. Devamsızlık yapan öğrencinin kendisi ve velisi bir daha devamsızlık yapılmayacağına ilişkin sözleşme imzalayacak. MEB tarafından uygulamaya konulan ADEY kapsamında öğrenci devamsızlıkları her gün düzenli olarak e-okul sistemine girilecek, yarım veya bir tam gün özürsüz devamsızlık yapan çocuk hakkında sınıf öğretmeni, şube rehber öğretmeni veya ilgili müdür yardımcısı tarafından telefonla velisi aranacak ya da yüz yüze görüşme yapılacak.

    Kılavuza göre en fazla iki kişiyle yapılacak ev ziyareti sırasında sıcak ve rahat ortamın yaratılması sağlanacak. Yapılacak ikinci ev ziyaretine muhtar, hukuki bir sorun olması durumunda Baro Çocuk Hakları Merkezi'nden bir yetkili, kanaat önderi ve mahallenin imamları da katılabilecek.

    GÖNDERMEYENE VELAYET DAVASI

    MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün 26 Ağustos'ta yayımladığı ADEY konulu genelge ve uygulama kılavuzunda yer alan düzenlemede ilköğretim öğrencilerinin okula devamsızlığı konusunda yapılacak ev ziyaretlerine imamların da dahil edilmesi, yerelliğin "hassasiyetleri"ne uygun olarak, ziyaretlere katılacak öğretmenlerin belirlenmesinde "cinsiyet faktörünün gözetilmesi" ve giyimlerinin "ortama uygun" seçilmesi gibi düzenlemeler yapıldı. ADEY kılavuzunda okula devamsızlığın takibinde izlenecek yöntemlerin yanı sıra, çocuğunu okula göndermeyen veliye çocuğun velayet durumuna ilişkin dava açılabilmesi gibi yaptırımlar da yer alıyor.

    TÜM TÜRKİYE ÇAPINDA

    ADEY genelgesi çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı "Aile İmamlığı" projesinin ardından "okul imamlığı" da başlıyor. İmamların görevini camilerle sınırlandırmaya karşı çıkan proje, bazı illerde pilot uygulama olarak başladı. Okullarda öğrencilerin devamsızlığının takibi için oluşturulacak kurullarda imamların da görev alması ise pilot uygulamaya gerek görülmeden ülke genelinde geçilmesi öngörülüyor


    interhaber

  2. #2
    Yasaklı Üye YİĞİDO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2011
    Mesajlar
    1.075

    Standart

    güzel haber...........

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Kuran-ı Kerim Hatim Takip 3.0
    By virs in forum Program İndirme
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.08.11, 14:58
  2. Ip Takip Programı
    By zeet06 in forum Program İndirme
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 03.07.09, 19:22
  3. Hangi Sirayi Takip Etmeliyim???
    By GreatAnatolian in forum Risale-i Nur'u Yeni Tanıyanlara
    Cevaplar: 22
    Son Mesaj: 03.02.09, 23:06
  4. Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 06.02.08, 23:10
  5. Şu Öğrenciye Biraz Dua Eder misiniz?
    By lazrail in forum Dualar
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 06.08.07, 17:24

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0