+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: Ne Demek Toplayamayız?Derhal Toplatın

  1. #1
    Ehil Üye Şahide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    9.193

    Post Ne Demek Toplayamayız?Derhal Toplatın

    NE DEMEK TOPLAYAMAYIZ? DERHAL TOPLATIN

    “Kitaplar bir an önce toplatılsın. Bu şekilde en fazla bir ay kaybedersiniz, fakat kitaplarda o yanlış bilgiler olursa bir nesli kaybedebiliriz” diyen Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Bakanın ve Talim Terbiye Kurulu Başkanının çözümü bir yıl sonrasına havale eden sözlerine “Ne demek toplayamayız? Yanlış bilgileri nasıl çocuklara bir yıl okutursunuz? Bu tam bir rezalet, bir an önce bu hatadan dönülmeli” diye tepki gösterdi.

    BAKANLIK OLAYIN VAHAMETİNİN FARKINDA DEĞİL

    Tanrıverdi şöyle konuştu: “Adnan Menderes'i idam sehpasına götüren darbeciler meşru görülüp, Menderes ve arkadaşları nasıl gayri meşru gösterilebilir? Kitapları toplattırıp yenisini basmak kaç gününü ve ne kadar parasını alacaktır ki Millî Eğitimin? Ayrıca maliyeti ne olursa olsun, bu yanlış bilgilerin çocuklara okutulmasından daha mı önemli? Tekrar basmamalarının nedeni, olayın vahametinin farkında olmamalarıdır.”

    Bir yıl beklemeyin

    2008-2009 eğitim-öğretim yılında, ilk öğretim 8. sınıflara okutulacak olan “İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük” kitabında, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat müdahalelerini meşru gösteren ve milletin seçtiği siyasetçileri kötüleyen bir üslûpla işlenmesine Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi’den tepki geldi. Tanrıverdi, konuyla ilgili Yeni Asya’nın sorularını cevaplandırdı.

    İlköğretim 8. sınıfların İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük kitaplarına bu yıl darbeler meşrulaştırılarak eklendi. Türkiye demokrasisi 10 yılda bir yapılan darbelerle çıkmaza girmiş durumda. Sizce bu icraat, demokrasinin bu kıskaçtan kurtulmasına engel olmuyor mu?

    Türkiye Cumhuriyeti zaten çeteler ve darbeler tarihidir. Şu anda yapılması gereken en önemli şey de Türkiye’yi seksen yıldır devam eden darbe sürecinden çıkarmaktır. Türkiye’de darbenin sürekliliği mevcut. Bu sürekliliği kırmanın yolu da öncelikle eğitim sistemini özgürleştirmekten geçiyor.

    Ama maalesef Bakan’ın hazırlattığı kitaplara bakıyorsunuz, darbe övgüsü yapılıyor, darbeler normalleştiriliyor. Halbuki tam tersinin yer almasını istiyorduk biz. Diyorduk ki, darbenin bu ülkeye, ekonomik, siyasî ve insan hakları açılarından yol açtığı sıkıntılar, baskılar deşifre edilsin, meclisin üstündeki kimi askerî unsurların yaptığı dayatmalar ve vesayetler yazılsın. Tüm bunların da ülkeyi normalleştirmediği yazılsın. Darbelerin bilânçoları çıksın, kaç bin tane insan bu ülkeyi terk etmiş, ölmüş öldürülmüş, işkence edilmiş, bunlar yazılsın.

    Meselâ 28 Şubat’ın maliyetinin 200 milyar dolar olduğu söyleniyor bu ülkeye. Bu ülke her on yılda bir aynı rakamı kaybetti. Bunu kaybettirenler de ideolojik saplantılarından dolayı ülkeye bunları çektirdiler. Eskimiş, pörsümüş ve bu çağda karşılığı kalmamış bir ideolojiyi bu millete dayatacağız diye, ülkemizi yıllardır geri bırakıyorlar. Hükümet uzun süre sivil anayasa çalışmaları yaptı.

    Ders kitaplarında darbelerin övülmesi, sivil bir anayasa isteyen anlayışla çelişmez mi?Türkiye’de öteden beri gelen asıl sorun zaten özgürleşme ve demokratikleşme konusudur.

    Bu noktada da biz eğitimciler olarak ülkede özgürlükçü bir demokrasinin yolunun eğitimden geçtiğini düşünüyoruz. Eğer eğitimi ve müfredatı özgürlükçü, demokratik bir içerikle hazırlarsanız, gelen nesil o şekilde yetişir. Zaten sivil bir anayasa da sivil bir eğitim anlayışıyla dizayn edilmiş bir sistemle mümkün olabilir ancak.

    Fakat siz bir taraftan sivil anayasa yapar, öteki taraftan da resmî ideolojinin otoriter doktrinleriyle kafaları şekillendirilmiş nesiller yetiştirirseniz bu anayasayı da zaten uygulayamazsınız. Bu anayasa yaşayamaz da zaten. Onun için öncelikli olarak yapılması gereken, eğitimin özgürleştirilmesi ve demokratikleştirilmesidir.

    Fakat bakıyorsunuz 8. sınıf kitapları içerisinde, darbeler anlatılırken, sanki çok gerekliymiş ve asker çok masumca bir müdahale yapmış gibi bir izlenim uyandırılıyor. Bu da tamamen okullarda genç nesillerin darbeyi meşru, normal ve hatta halkın faydasına gördükleri bir anlayışın yetişmesine hizmet eder. Hâlbuki bunun tam tersi geçerlidir, bu ülke ekonomik açıdan da, siyasi açıdan da, inanç özgürlüğü açısından da ne kadar geri kalmışsa, bunun temel müsebbibi darbelerdir.

    Herhangi bir Milli Eğitim Bakanlığı yetkilisiyle görüştünüz mü? Darbelere karşı bir çizgide görünen hükümetin ders kitaplarına darbeleri gerekliymiş göstererek eklettirmesinin gerçek nedeni nedir sizce?

    Hükümet genel olarak darbelere karşı bir pozisyonda gibi görünüyor fakat işi sözle değil de icraatla yapmak ayrı bir şeydir. Mesela bundan önceki Talim Terbiye Kurulu Başkanı bir televizyonda Milli Eğitim Müfredatının konu olduğu bir tartışma programına katılmıştı. Orada tartışmacılardan biri, Milli Eğitimin hazırladığı kitapların neden Genelkurmay’a gidip onay aldığını soruyordu. O da, ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Talim Terbiye Başkanıyım, sınırımı bilirim” cevabını verdi. Yani, ders kitaplarına ekleneceklerin, çıkarılacakların askere sorulmasının mantığı nedir? Orası sizin denetleme kurulunuz mu? Darbeye söylemde karşı olmak ayrı bir şey fakat iş icraata gelince darbelere karşı durma iradesini göstermek çok ayrı bir olay.

    Maalesef bu noktada hükümetin gerekli tavrı gösteremediğini düşünüyoruz. Siz ders kitaplarıyla gençliği yetiştiriyorsunuz. Ama geleceğe darbelerin gerekli olduğu için yapılan şeyler olduğunu söylüyorsunuz, bu çelişki değil midir? Bu çelişkiye hükümetin cevap vermesi gerekmektedir, biz cevap veremeyiz.

    Talim Terbiye Kurulu Başkanı, İnkılâp Tarihi kitabındaki darbeleri meşru gösteren bilgilerin yanlış olduğunu fakat artık öğrencilere dağıtıldığını, kitapların toplattırılamayacağını ve yanlışlıkların seneye düzeltileceğini söyledi. Ne söyleyeceksiniz bu konuda?

    Ne demek toplayamayız? Bu ülkede Adnan Menderes’i idam sehpasına götüren darbeciler meşru görülüp, Menderes ve arkadaşları nasıl gayr-ı meşru gösterilebilir. Bu gibi yanlış bilgileri nasıl çocuklara bir yıl okutursunuz? “Bakan da bizim haberimiz olmadı” diyor. Bakan’ın haberi olmadıysa Talim Terbiye Başkanının da mı haberi olmaz? Peki, bu yıl basılan kitaplardan kimin haberi var? Bundan haberlerinin olmaması zaten en büyük hataları. Talim Terbiye Kurulunda 3–5 kişi kitapları yazıyor hiç denetimi olmadan gidip basılıyor o halde. O zaman Talim Terbiye Başkanının görevi ne orada?

    Kitapların toplattırılması için çalışacağım. Gerekirse sivil toplum ve siyasi partiler nezdinde bir kampanya başlatılarak bu kitapların toplattırılması sağlanmalıdır. Bu noktada Demokrat Parti Genel Başkanıyla görüşeceğim ve Ona, “Adnan Menderes’in mirasına sahip çıkmayacak mısınız?” diye soracağım.

    Kitaptaki bilgilerin yanlış olduğu kabul edilmesine rağmen neden bir yıl beklemek gerektiğini belirtiyor Bakan? Kitapların maliyetinden dolayı mı? Ne gibi bir maliyeti olacak ki? Kitapları toplattırmak ve yenisini basmak kaç gününü ve ne kadar parasını alacaktır ki Millî Eğitimin?

    Ayrıca maliyeti ne kadar olursa olsun, bu yanlış bilgilerin çocuklara okutulmasından daha mı önemli? Tekrar basmamalarının nedeni, olayın vahametinin farkında olmamalarıdır. Bakan olayın şeditliğinin farkında değil henüz. Bu hadise tam bir rezalet, bir an önce bu hatadan dönülmelidir.



    Cemil YÜZER / ANKARA
    17.09.2008

    Çelik: Bir dahaki sezon değişecek
    Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilköğetimde okutulan İnkılâp Tarihi kitabında askerî darbelerin haklı gösterilmesi skandalıyla ilgili olarak gerekl ...





    Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek
    Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek!

    Mehmed Akif Ersoy


  2. #2
    Vefakar Üye yuksek-Sadakat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Mesajlar
    313

    Standart

    Allah Allah...Bu kadar celiskili bir duzen olurmu.Bir taraftan darbelerden yakinacaksin,bir taraftan Demokrasi Demokrasi diyeceksin.Obur taraftan ders kitaplarina darbeleri normalmis gibi gosteren yalanlar koyacaksin.Bunu duzeltin deyincede seneye duzeltiriz diyeceksin.Samimiyetsizligin bu kadarida olmazki..
    ekleyen arkadasa Tesekkurler.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. Muhterem değerli kardeşim! Derhal yazmaya başlayınız, korkmayınız.
    By fanidünya... in forum Bediüzzaman'ın Talebeleri
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 26.02.15, 20:28
  2. "Allahu Ekber!" Demek, Ne Demek?
    By istiğna in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 25.12.08, 14:12
  3. Öksüz Ne Demek?
    By sbs kurbanı in forum Serbest Kürsü
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 05.02.08, 03:48
  4. Ben (Demek )
    By Firdevsi-ala in forum Şiirler
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 23.12.07, 20:08
  5. Resul Ne Demek?Nebi Ne Demek?
    By mihrali in forum İslami Konular ve İman Hakikatleri
    Cevaplar: 143
    Son Mesaj: 09.12.07, 10:58

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0