Kalemimin ucu defterimin gökyüzünde asılı kalan sayfasına takıldı, zorladım ama çıkartamadım.

Üstüme başıma kalemimden dökülen harflerin kokusu sinmiş, ruhum harflerin kokusundan sarhoş...

Parmaklarım dokununca kalemimin en yaralı yerine kalemim hırçınlaşır, can havliyle tutunur defterimin en ulaşılması güç, sırlı yerine ve oracığa bırakıverir; parmaklarımı kalemimin yaralı yerine dokunduran sırlı şeyin barındırdığı o sırlı bilmeceyi. Ki taşıyamaz kalemim ta uzaklardan, o kutlu yolları kat edipte kalemime dokunan o gizli bilmeceyi...

Harfler, kalemimin acısıyla peş peşe dizili verirken mistik bir koku yayılır defterimden. Gözyaşını andırır defterime konan harfler, kalemim harf harf akar ve konar, o ulaşılması güç sırlı sayfalardaki sırlı bilmeceye… Bilmecenin karşısında elden ayaktan düşmüş bir aşığı anımsatır. Vâv edasındadır, bilmecenin esrarından yayılan kokuyla kendinden geçmiştir, varlığını kâf’a nûn’a bırakmıştır. Elif’e düş olmuştur, iki elif arasında kalıp sonsuz bir aşkın içinde erimiştir. Kalemim şekil değiştirmiştir, artık bilmecenin kendisi olmuştur.

Kalemimin ucu harf harf bilmeceye düğümlenirken kalemimi çektikçe bir ızdırap sesi yankılanır gecenin ıpıssız derinliklerinden. Parmaklarımı kalemime dokunduran o gizli bilmece savurur benliğimi, parçalar her bir hücremi ama takılıdır işte kalemimin ucu, sıyrılamam! Harflerim, ağıt olurda dolaşır gizli sayfalarda, vakt-i arayış derler, feryad figan eylerler kalemimin ucunda yeniden çözülmek için. Ama bulamazlar kalemimi! Kalemimin ucu takılı kalmıştır sırlı sayfalarda ve varlığını bilmecede yok etmiştir.
Kalemim vâv olmuştur, vâv ki elif'e düşmüş, elif'te yoğrulmuştur. Vâv'dır artık hece hece harf harf kalemimden dökülen, her bir bilmecede vâv olup elif'i anlatan.

Gökyüzünde asılı kalan o sırlı sayfalardaki bilmeceye takılı kalan kalemimin ucu artık düş oldu. Öyle bir düş ki düşte düş oldu, düşe düş oldu. Tutunduğu çölde vaha bir serap oldu.

Geçtim bu sevdasızlıktan, vâv’ı arayan yürek oldum, her kademede ah işitip aman diyene düş oldum. Vâv’ı besleyip büyütene bir de elif diye görünene düş oldum.


alintidir