+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu: Cesur Yürek Hesna Şener

  1. #1
    Ehil Üye BiKeS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    2.770

    Standart Cesur Yürek Hesna Şener

    ABDULLAH AYMAZ
    Cesur yürek Hesna Şener

    1943`te başlayan Bediüzzaman ve talebelerinin Denizli Mahkemesi`nin Ağır Ceza Reisi, Ali Rıza Efendi, Hukuk Fakültesi`nde öğrencilik yıllarında İstanbul`da Fatih`te Şekerci Han`da görüşmüş.

    Dava dosyalarında suç teşkil edecek bir şey olmayınca, beraat verip bu masum, bu dinlerini öğrenip öğretmekten başka bir niyet ve fiilleri olmayan insanları salıvermek istiyormuş; fakat mahkemeye tayin edilen iki hakim de mutlaka ceza vermek istiyorlarmış. Dokuz ay olmuş, bir karara varamamışlar. Üstad Hazretleri de artık sıkılmış. Bir sürü işinden gücünden edilmiş insan hapiste tutuluyormuş...



    O sırada hâkimlerden birisi hastalandığı için rapor alıp ayrılmış. Hesnâ Şener Hanım da Denizli Mahkemesi`nde hâkim imiş. Ali Rıza Efendi, Hesnâ Hanım`a `Aslında bu davada hiçbir suç unsuru yok. Bu insanlar masum. Beraat kararına imza atar mısın?` demiş. Hesna Hanım da hiç beklemeden `Atarım!` deyince Ali Rıza Bey onu mahkeme âzâlığına namzet göstermiş.

    Bunun üzerine birinci celsede değil de, ikinci celsede, Eskişehir Mahkemesi`nde altı ay ceza verilen Tesettür Risalesi dâhil, bütün Nur Risaleleri için beraat kararı vermişler.

    Beraat kararından bir müddet geçtikten sonra bir gün Üstad Bediüzzaman Hazretleri talebelerinden Ali İhsan Tola Ağabey`e `Ali İhsan, Hesnâ kızıma selam söyle, ben onu mânevî evlatlığıma kabul ettim!` demiş...

    Meselenin devamını Ali İhsan Tola Ağabey`den dinleyelim. `Üstad bunu bana söyledi ama, o zamanlar biz açık saçık kadınların yanlarından geçmezdik. Onun için gitmedim! İkinci sefer Üstadın yanına vardığımda yine `Mânevî evladım Hesn`ya selam söyle!` dedi. Yine gitmedim. Üçüncüde `Sen hâlâ gitmedin mi?` deyince artık gitmek bana farz oldu diyerek gittim. Denizli sıcaktı. Vardım odasına girdim, selam verdim. Kısa kollu giymiş, etekler dizinde... Şöyle kapıya yakın bir yere durdum. Bana `Gel bakalım koca Nurcu!` dedi. Hemşehrilik de var, Isparta Senirkentliyiz... Akrabalık da var. Beni tanıyor. Ben de, `Sen de Nurcusun!` dedim. Böyle deyince orada bulunan bir görevliye; `Sen kapıyı kapat ve bize de iki çay söyle!` dedi. Bunun üzerine `Üstad`dan size selam getirdim. Mânevî evlâdım Hesn`ya selam söyle, dedi.` deyince Hesnâ Hanım başladı ağlamaya! `Ali İhsan! Ne dünyaya yaradık, ne âhirete... Babama kızıyorum... Beni okutacağına, köyümüzün çobanı sümüklü Hasan`a verseydi... Dinimi, Müslümanlığımı yaşar, çoluk çocuk sahibi olurdum. Enâniyetten, evlenmedim bile!..` dedi. Dedim ki `Hesna Hanım! Ona mânevî evlat olmak, o kadar basit bir şey mi? Bu sana yeter!` `Acaba ona lâyık olabildik mi ki?` dedi.

    Üstadın huzuruna vardığımda, durumu arz ettim. Üstad `Ali İhsan, ben onun ismini gavsların, kutupların yanına yazdım, ona ben onlarla beraber dua ediyorum. Erkekler korktu ama o kendisini ortaya koyarak Kur`an davasına taraftar çıktı. Yarın mahşerde Kur`an ona şefaatçi olacak!` dedi. Bana da `Ne o, Hesnâ tesettürsüz diye darılıyor muydun? İşte tesettüre riayet etmiyor dediğin Hesnâ, Tesettür Risalesi`ni de beraat ettirdi. Essebebü ke`l-fâil (sebep olan yapan gibidir) sırrınca, bütün sizin kazandığınız haseneler, sevaplar tamamen ona da yazılıyor. İşte bütün hasene, o beğenmediğiniz Hesn`nın şecaat ve cesaretiyle oldu!..` dedi.

    Bazen bir söz, bir tavır, bir fiil insanı en yüksek seviye ve konuma ulaştırabilir...
    Konu Yonetici tarafından (28.04.09 Saat 13:17 ) değiştirilmiştir.

    Yâ Rab, garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvânem, alîlem, âcizem, ihtiyarem,


    Bî-ihtiyarem, el-aman-gûyem, afv-cûyem, meded-hâhem, zidergâhet İlâhî!




  2. #2
    Ehil Üye Şahide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    9.193

    Standart

    Aziz kardeşim,
    Risale-i Nur'un avukatı Ziya yı bizim tarafımızdan hem çok teşekkür, hem tebrik ediniz. Çoktan beri ruhuma ihtar edilmiş ki, Ziya namında birisi, Risale-i Nur namına büyük bir hizmet edecek. Bu mesele gösterdi ki, o Ziya, bu Ziya dır. Bizleri ebede kadar minnettar eyledi. Mahkemede zabıt katibi ve azadan Hesna Hanım ve sorgu hakimi gibi vicdanlı zatlara teşekkür ederiz. Ve onları unutmayacağımı, bilhassa başta Müftü Osman, Hasan Feyzi olarak çok ehemmiyetli kardeşlerime
    selamımızı ve minnettarlığımızı bildiriniz. Ve hakim-i adil olan zata, Risale-i Nur'un ekser eczalarını ona hediye etmek için yazdırmayı karar verdiğimi söyleyiniz. Ve Risale-i Nur'un fahri avukatı Ziya ya, kısm-ı mühimmini yazdırıp ona hediye etmek niyetindeyim.

    Emirdağ Lâhikası

    Hatta Üstadımız Hesna Şener için şöyle söylemiştir: ''Kendini feda etti, davayı feda etmedi...
    Attığı imzayla Risale-i Nurların sonraki mahkeme safhalarının beraatle neticelenmesine sebep olmuştur.
    Asrın Bedisinin övgüsüne mazhar olmak herkese nasib olmaz.
    Ne mutlu ona..
    Rabbim ondan ve onun gibi hayatını Risale-i Nur'a adayan Nur talebelerinden ebeden razı olsun.Kabirlerini pürnur eylesin..

    Konu Şahide tarafından (28.04.09 Saat 12:30 ) değiştirilmiştir.





    Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek
    Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek!

    Mehmed Akif Ersoy


  3. #3
    Vefakar Üye vildan81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    325

    Standart

    ya bu forum insanı bi ağlatıyor sonra güldürüyo hemen sonra yine ağlatıyor.nasıl muhteşem şeyler bulup yazıyorsunuz ne güzel hazinelere sahipsiniz ve allah razı olsun paylaşıyorsunuz.hepiniz iyiki doğdunuz iyiki varsınız.

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. En Cesur Asker
    By şakirt04 in forum Mizah
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 23.04.09, 20:54
  2. Hesna Şener (Denizli Mahkemesi Bayan Hakimi)
    By ŞİMŞEK MUSTAFA in forum Bediüzzaman ve Risale-i Nur Çalışmaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.01.09, 20:30
  3. Cesur Kimdir?
    By beylikdüzü73 in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 28.11.08, 10:24
  4. Cesur Kime Denir ?
    By ZÜMRÜT in forum İslami Nitelikli Yazılar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 01.10.08, 16:14
  5. Şener'e 500 Bin $ Rüşvet
    By Nil Sultan in forum Gündem
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 21.08.08, 18:31

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
Google Grupları
RisaleForum grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0