Nezavisimaya gazetesi, dün yayımladığı ekinde Risale-i Nur'ların yasaklanması kararına tam sayfa ayırdı ve uzmanların görüşlerine yer verdi. Rusya Nurculuğu tartışıyor

Rusya'da Said Nursi'nin kitaplarının yasaklanmasının perde arkasında Nurcu hareketinin güç kazanmasını önleme düşüncesinin yattığı ileri sürülüyor.
Nezavisimaya gazetesi, dün yayımladığı ekinde yasak kararına tam sayfa ayırdı ve uzmanların görüşlerine yer verdi. Kitapların aşırı unsurlar içerdiği ve okuyanları intihar eylemcisi olmaya sürükleyebileceği gerekçesiyle yasaklanması uzmanları ikiye böldü.

Tataristan Başkanlık danışmanı Rafael Hekimov, "Nursi'nin kitapları Rusya'nın ne güvenliğini ne de toprak bütünlüğünü tehdit ediyor. Eserlerinde başka dinler ya da devletler aleyhinde de bir şey yok" dedi. Carnegie Vakfı uzmanlarından Aleksey Malaşenko, "Herhangi bir tehdit oluşturduklarını düşünmüyorum" diye konuştu. Moskova Belediye Meclisi Etnik İlişkiler Komisyonu üyesi Georgiy Engelgard ise yasak kararının Nurcuların Rusya'da daha da güç kazanmasını engellemeyi amaçladığını savundu.

Milliyet