Türkiye Risale-i Nur’la model ülke olur

YARPCA (Yeni Asya Araştırma ve Yayın Merkezi) heyeti içerisinde gazetemizi ziyarette bulunan Amerikalı Prof. Dr. Kevin Barrett, “Türkiye'deki İslâmî uyanışta, Bediüzzaman'ın barışçı yollarla mücadele metodu önemli rol oynamaktadır” dedi.


NUR TALEBELERİ ÇOK FERASETLİ

Prof. Barret, “Diğer bir husus da, Türkiye'deki Risale-i Nur cemaati çok ferasetli bir cemaat. Dünya siyasetini, Türkiye'deki ve dünyadaki diğer İslâmî gruplardan çok daha iyi analiz edebiliyorlar. Ben bundan son derecede etkilendim" şeklinde konuştu.

YENİ ASYA'NIN ÇİZGİSİ ORİJİNAL

Barret ayrıca, "Yeni Asya gazetesi, bir medya grup olarak, her türlü dünyevî akımdan bağımsız, çok muazzam ve güzel bir neşriyat yapıyor. Dünyada onun çizgisinde bir medya daha yoktur” dedi.

Türkiye, Risale-i Nur’la model ülke olur

İrlanda asıllı Amerikalı Prof. Dr. Kevin Barrett, Türkiye’nin İslâmî uyanışın merkezi olacağına inandığını belirterek, “Bunu Bediüzzaman’ın barışçı yollarla mücadele metodu sağlayacaktır. Yani Türkiye, Bediüzzaman’ın getirdiği modelle İslâmın ve İslâmî uyanışın merkezi olacaktır” dedi.

Amerika’daki Yeni Asya Araştırma ve Yayın Merkezi (YARPCA) Yönetim Kurulu üyeleri, gazetemiz yönetim kurulu üyesi Nejat Eren'le birlikte bir süredir devam eden Türkiye gezisi kapsamında dün gazetemizi ziyaret etti. YARPCA Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kurter, Prof. Dr. Kevin Barrett ve YARPCA yönetim kurulu üyeleri İmran Kurter, İbrahim Abdullah, Yakup Herod ve Hüseyin Macar’dan oluşan altı kişilik heyet, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular ile görüştü.

Görüşmede, Amerika ve Türkiye’deki Risâle-i Nur hizmetleriyle ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. İrlanda asıllı Amerikalı Prof. Dr. Kevin Barrett, “Risâle-i Nur’u ilk defa ne zaman ve nasıl tanıdığı” yönündeki soru üzerine şunları söyledi:

“Risâle-i Nur’u ilk defa 2000 yılında Fas’ta tanıdım. Fas’ta büyük bir kitapçı dükkânına girmiştim. Orada bazı kitaplara bakıyordum. Beni dikkatle izleyen kitapçı bana yaklaşarak ‘Senin aradığın kitap bu zatın kitabıdır. Bu zatın ismi Bediüzzaman Said Nursî’dir’ dedi. Benim böyle hayretle baktığımı görünce de şöyle bir ifade kullandı: ‘Bu zat ve bu kitaplar bilinen âlimlerin kitaplarından çok farklı ve çok etkili. Onun İslâm’ı öğretme ve yaşama metodu, Türkiye’de İslâm’ı yeniden uyandırmıştır’ dedi. O kitabı satın aldım. Böylelikle Bediüzzaman Said Nursî hakkında iyi bir fikre sahip oldum. Risâle-i Nur’la ilk tanışmam işte böyle oldu. Daha sonra Süleyman Kurter’le de tanışınca, Risâle-i Nur’u daha iyi inceleme fırsatı buldum.”

“TÜRKİYE, İSLÂMÎ UYANIŞIN MERKEZİ OLACAK”

Türkiye hakkındaki düşüncelerini de anlatan Prof. Dr. Barrett, şöyle devam etti:

“Türkiye çok güzel bir memleket ve Risâle-i Nur Talebeleri çok güzel bir cemaat. Nur cemaatinin organize yönü de, diğer İslâm ülkelerindeki cemaatlere göre çok daha muazzam. Yeni Asya gazetesi, bir medya grup olarak, her türlü dünyevî akımlardan bağımsız, çok muazzam ve güzel bir neşriyat yapıyor. Değil Amerika’da, dünyada bile onun çizgisinde, misyonunda bir medya yoktur diye düşünüyorum.

Türkiye’nin İslâmî uyanışın merkezi olacağına inanıyorum. Bunu Bediüzzaman’ın barışçı yollarla mücadele metodu sağlayacaktır. Yani Türkiye, Bediüzzaman’ın getirdiği modelle İslâmın ve İslâmî uyanışın merkezi olacaktır. Ve yine bu sayededir ki, Türkiye’deki Müslümanlar, Hıristiyanların İslâmı kabul etmelerinde önemli ve etkin bir rol oynamaktadırlar. Enteresan olan diğer bir husus da, Türkiye’deki Risâle-i Nur cemaati çok ferasetli bir cemaat. Dünya siyasetini, Türkiye’deki ve dünyadaki diğer İslâmî gruplardan çok daha iyi analiz edebiliyorlar. Ben bundan muazzam derecede etkilendim.”

Gazetemiz tesislerini gezen heyete, çizerimiz İbrahim Özdabak’ın “Karikatür Albümü” hediye edildi. Bizim Radyo’da programa katılan Prof. Dr. Kevin Barrett ve Prof. Dr. Süleyman Kurter, “Amerika’daki Risâle-i Nur hizmetleri”yle ilgili bilgiler verdi.

Prof. Dr. Kevin Barrett kimdir?

Kevin James Barrett, Şubat 1959’da Wisconsin Eyaletinin Madison şehrinde doğdu. 11 Eylül Soruşturması bilimsel panel üyesidir (SPINE) ve Müslüman Hıristiyan Musevi İşbirliği (MUJCA) kurucu üyesidir. Bu organizasyon inançlar arası diyalog, birlikte var olma ve anlayışı geliştirme amacı üzerine kurulmuştur.

2006’dan itibaren “İslâm Dini ve Kültürü”, “11 Eylül terörist saldırısı ve terörizmle savaş” konularında dersler vermiştir. San Francisco STATE Üniversitesinde doktorasını yapmış ve 1992’de Müslüman olmuştur.

Çeşitli üniversitelerde İngilizce, Fransızca, Arapça edebiyat dersleri vermiştir. 11 Eylül terörist saldırısıyla ilgili ve Siyonist oyunları açığa çıkaran çok önemli iki kitap yazmıştır: “Truth Jihad” (Doğru Cihad) ve “War And Terror” (Savaş ve Terörizm).

İsmail Tezer
Yeni Asya