Kırgızistan’dan Selamlar

Dualara vesile olmasi dilegiyle kirgizisistan hizmetlerini hulasa ediyoruz. 1. 10 gunluk yilbasi tatili munasebeti ile ulkenin muhtelif illerinde lise ve universite de okuyan kirgiz kardesler okuma programi yaptilar. Cok feyizli gecti.

Tatilden sonra tekrar ilk somestir tatili oldu.210 universite ogrencisi okuma yapti. Kardeslerin ekseriyeti 30 gun program yapti. PROGRAM bazi illerde hala devam ediyor. BISKEKTEN 400 km uzaklikta cine komsu olan narin iline kardesleri ziyrete gittik. Kardesler sevkli. Universite itfaiyeiyeciler, ev ve ilce dersleri devam ediyor. Komsusu olan balikci ilini ziyaret ettik.

Orda universitede hazirlik karedeslerin okumalari oluyordu. Sonra tokmok ilini ziyaret ettik. Ikinci dersanesindede okuma programi oluyordu. 10 esnaf hergun isten sonra dersanede iki saat kitap okuyorlar. Haftada bir askeriye dersleri devam ediyor. Herkes sevkli. Insallah bu okumalar kirgizistani afatlardan muhafaza edecek. 2. Kirgizistanin baskenti olan biskektede hizmetler inkisaf ediyor.

Liselileri hukuk tip beden egitimim ingilizce cografya ekonomi subay ev dersleri dort yerde pazar esnaf kahvaltilariyla mutaalalar devan ediyor. Yeni acilan biir kanalin ilkn programi ustadi anlattilar. Kanalda ders yapmak icin dersaneden kardesleri davet ediyorlar fakat nazik bbir dönemde oldugumuz icin davetlerine gidemiyoruz. Zaten o tv kanalinda calisanlari haftalik dersleri oluyor. Risale-i nurlara ihtiyac sedittir.

Türkiye’den gelen abilerin dersleri sevkle devam ediyor. 3. cuma GUNU BISKEKTEN, TOKMOKTAN ALTI TAKSI ILE 800 km civarinda uzaklikta os iline uc ayda bir olan kirgizstan esnaf cayina katilmak icin gittik. Cemaat birbiri ile tanip kaynasti. Asta temel bahis esnaflarin kitap okumasi, vakiflarin muhafazasi ve yeni dersanelerin acilmasi zaruriyetinden bahsedildi. Toplantida sadece bir turk vardi kalan 60 civarinda esnaf kirgizdi. Ertesi gun cemaat hizmet mahallerine gittiler.

Biz osta 3 gun kaldik . Osta uc dersane var . Yediser universite talebesi kaliyor. Gazteci ve ekonomi fakultesinde okuyanlari derslerine katildik. UC oda doldu. Adil isminde 50 yaslarinda universite hocasi vardi. ADL BAHSI OKUNDU. Dersi cok begenen hoca her zaman derslere devam edecegini soyledi. Os kisa zamanda cok inkisf etmis.

Osa 100 km uzak olaan celalabad ilini ziyarete giderken baktikki camii penceresin de mektubat duruyor. C emaat ve imam bizi gorunce iste nurcular dediler. Bizde gulduk. Ozbekistanda nurlari taniyan imam cemaatine risale-i nurdan ders yapiyormus.

Dersaneyi bilmeyen imam dersane adresini aldi. Celalabada uğradık. Uc odali kiralik dersanede iki kirgiz uc turk ogrenci kaliyor.dortb bes aydir acilan dersanede haftada uc defa ders oluyor.Umumi derslerine katilamadik ama umumi derste uc odanin doldugunu soylediler.Zaten kahvalti yaparken dersi bos olan 15 civarinda universite talebesi geldi. Orada vakif ihtiyaci var. Sahip cikilirsa cok kahramanlar cikar. Hulasa olarak nereye ugradiysak mutlaka nurlara ihtiyac var.

VESSELAM KIRGIZISTAN